Ηλεκτρονική Έκδοση

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος ασφαλιστικός και ο φορολογικός νόμος

Ο υπολογισμός της αποζημίωσης απόλυσης με τέσσερα βήματα

Οι προθεσμίες για τις απολύσεις με προειδοποίηση – ο φόρος με βάση τη νέα κλίμακα – οι… δόσεις αποπληρωμής των οφειλόμενων στον εργαζόμενο

Σε ποιες περιπτώσεις ο εργοδότης μπορεί να απολύσει καταβάλλοντας τη μισή αποζημίωση; Πόσα χρήματα παρακρατεί η εφορία μετά την αλλαγή του νόμου; Σε πόσες δόσεις οφείλει ο εργοδότης να πληρώσει το οφειλόμενα; Πόσους μισθούς αποζημίωσης δικαιούμαστε όταν χάνουμε τη δουλειά μας; Ποιες συνέπειες έχει η προειδοποίηση απόλυσης;

Τα πάνω-κάτω φέρνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος στον υπολογισμό των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης. Το περίφημο άρθρο 74 του νέου νόμου ουσιαστικά λύνει τα χέρια των εργοδοτών καθώς:

  1. • Τους επιτρέπει να καταβάλλουν τις αποζημιώσεις άτοκες διμηνιαίες δόσεις
  2. • Αυξάνει τα επιτρεπόμενα όρια απολύσεων ενώ
  3. • Δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να διώχνουν έναν υπάλληλο με την μισή αποζημίωση. Για να συμβεί αυτό, το μόνο που απαιτείται είναι να προειδοποιηθεί ο εργαζόμενος μέσα σε χρονικό διάστημα το οποίο δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Ποια είναι όμως τα δικαιώματα του εργαζόμενου που χάνει τη δουλειά του; (τουλάχιστον αυτά που έχουν απομείνει). Το enet.gr παρουσιάζει ένα εργαλείο που επιτρέπει στον αναγνώστη να μάθει τα πάντα για την αποζημίωσή του ακολουθώντας τέσσερα βήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι:

  1. Να δηλώσει την προϋπηρεσία του στον ίδιο εργοδότη
  2. Να αναφέρει αν υπήρξε προειδοποίηση για την απόλυσή του ή όχι
  3. Να αναγράψει τον τελευταίο μεικτό μισθό και
  4. Να δηλώσει την ημερομηνία της απόλυσης (και όχι της προειδοποίησης αν αυτή υπήρξε)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τo πορτοφόλι μου
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία