Έντυπη Έκδοση

«Σταματήστε την καύση αποβλήτων στο ΤΙΤΑΝ»

Ανάκληση της νομαρχιακή απόφασης για την καύση βιομηχανικών απορριμμάτων στους χώρους του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ ζητεί η αντιπολίτευση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Πέμπτη η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη», με επικεφαλής τον Νίκο Γιαννόπουλο, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα την ανάκληση απόφασης του νομαρχιακού συμβουλίου για το ΤΙΤΑΝ. Θα ζητηθεί η γνωμοδότηση ειδικών για την τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του εργοστασίου παραγωγής και διάθεσης τσιμέντων, που βρίσκεται στο 6,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στην περιοχή της Κοινότητας Ν. Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

«Οχι εργοστάσιο καύσης βιομηχανικών αποβλήτων στο ΤΙΤΑΝ» λέει και ο Δήμος Σταυρούπολης σε σχετική ανακοίνωσή του και θέτει τα εξής ερωτήματα:

- Ποιος εγγυάται ότι θα τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και γιατί ο νομάρχης δεν ζήτησε από τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Περιβάλλοντος για τη μελέτη; Γιατί δεν προχώρησε σε ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς - κοινωνικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
ΤΙΤΑΝ
Περιβάλλον & οικολογία