Έντυπη Έκδοση

Η αλήθεια για το ΑΣΕΠ '98

*Πρόσφατα δημοσιεύτηκε επιστολή του κ. Β. Δρίμζια για το θέμα των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998.

Ο κ. Δρίμζιας, ηθελημένα ή αθέλητα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, τόσο για το θέμα των επιτυχόντων ΑΣΕΠ 1995 όσο και για το θέμα του ΑΣΕΠ 1998. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχω να αναφέρω τα εξής:

1) Το 1995 κάποιοι συμπολίτες μας πήραν μέρος σ' έναν αδιάβλητο γραπτό διαγωνισμό με τις χειρότερες προϋποθέσεις, αφού τους εγκλώβισαν σε μια νομαρχία και δέκα φορείς, αν και ο διαγωνισμός ήταν πανελλαδικός! Αυτό είχε αποτέλεσμα να διοριστούν κάποιοι με λαμπρή βαθμολογία και άλλοι που είχαν μεγαλύτερη να μείνουν εκτός πινάκων. Προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια και βγήκε απόφαση υπέρ τους. Ο Τσοχατζόπουλος προχώρησε αμέσως μετά την απόφαση σε νομοθετική ρύθμιση, όχι για να κάνει ρουσφέτια (όπως αδίκως πιστεύει ο συμπολίτης μας), αλλά επειδή ήταν υποχρεωμένος να σεβαστεί την απόφαση των δικαστών και την αρχή της ισοδύναμης προστασίας των πολιτών!

2) Το 1998 ξαναγίνεται γραπτός διαγωνισμός με τους ίδιους ακριβώς αντισυνταγματικούς περιορισμούς που περιόριζαν τραγικά τις επιλογές μας και μας ανάγκασαν να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.

Το 2007 βγήκε απόφαση του ΣτΕ (29-0 υπέρ), βάσει της οποίας ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε σε νέα νομοθετική ρύθμιση, χωρίς όμως να άρει τους αντισυνταγματικούς περιορισμούς, αφού δεν μας έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας ισότιμα. Γι' αυτούς, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας στις δικαστικές αίθουσες ακόμη... κι όχι μόνον επειδή ζητάμε να αντιμετωπιστούν ισότιμα "σιαμαίες περιπτώσεις", όπως είναι του 1995 και 1998.

Αυτή είναι η αλήθεια και μόνον η αλήθεια!»

Αναστασία Μάρη του Γεωργίου

αδιόριστη επιτυχούσα ΑΣΕΠ 1998

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν