Έντυπη Έκδοση

Αγιογραφίες και λιβελογραφήματα

Δεν ήταν βέβαια «ρεπορτάζ σχετικό με το ντόπινγκ» αυτό για το οποίο βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ προ τετραετίας ο δολοφονημένος Σωκράτης Γκιόλιας.

Οσο κι αν τα 'χει χαμένα ο Σύνδεσμος των Αθλητικών Συντακτών, δεν θα μπορούσε να δώσει έπαθλο στον άνθρωπο που υπέγραφε κείμενά του ως «Σωκράτης Γκιόλιας - κουμπάρος του Κώστα Κεντέρη» εν έτει 2006, καθυβρίζοντας και λοιδορώντας συστηματικά από τη στήλη του τους δημοσιογράφους και τα έντυπα που προσπαθούσαν να ξεσκεπάσουν τα σκάνδαλα του εν Ελλάδι ντόπινγκ. Το ρεπορτάζ για το οποίο ο εκλιπών κέρδισε έπαινο είχε τίτλο «Σκάνδαλο μεγατόνων» και αποκάλυπτε οικονομικές ατασθαλίες σχετικές με κάποια διεθνή διοργάνωση. Με την άνανδρη δολοφονία του Σ. Γκιόλια, οι ατιμασμένοι λόγω ντόπινγκ αθλητές έχασαν τον φλογερό υπερασπιστή τους και το φίλιο βήμα τους. Τα συλλυπητήριά μας προς τους οικείους του είναι αυτονόητα και ειλικρινή. Θα μας επιτρέψουν όμως οι μετά θάνατον αγιογράφοι, καλοπροαίρετοι και μη, να κρατήσουμε αποστάσεις από το είδος της δημοσιογραφίας που ο Σ. Γκιόλιας υπηρετούσε.

**Ακόμα κι αν έχει δόση αλήθειας ο έωλος ισχυρισμός ότι υπήρξε αμέτοχος ο μακαρίτης στην ανώνυμη λιβελογραφία του μπλογκ «Troktiko»...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Παρασκήνια