Έντυπη Έκδοση

Η ελληνοαλβανική σύρραξη τελείωσε με μαχαιριές

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βέροιας ένας 17χρονος Ελληνας που δέχτηκε μαχαιριά στην κοιλιά κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών που έγινε χθες, για ασήμαντη αφορμή, στο προαύλιο σχολείου του χωριού Διαβατό Ημαθίας.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ακόμη ένας 17χρονος Ελληνας, που τραυματίστηκε από μαχαίρι στον τράχηλο, κι ένας 22χρονος Αλβανός που φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Η ζωή των δύο τελευταίων δεν διατρέχει κίνδυνο σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Βέροιας, Νίκο Χατζηδημητρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο σχολείο του χωριού. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, το βράδυ της Τετάρτης, στο προαύλιο του παραπάνω σχολείου, δύο Αλβανοί, ηλικίας 22 και 16 χρόνων, συνεπλάκησαν με έναν 27χρονο Ελληνα παρουσία κι άλλων ανηλίκων Ελλήνων.

Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί αποχώρησαν και επέστρεψαν στο σημείο μαζί μ' άλλους τέσσερις συμπατριώτες τους -εργάτες στη συγκομιδή των ροδάκινων κατά την Αστυνομία- που έφεραν ξύλα και μαχαίρια και φέρονται ότι επιτέθηκαν στην παρέα των Ελλήνων. Οι δύο πρώτοι Αλβανοί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών», ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι διέφυγαν τη σύλληψη και αναζητούνται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
Αστυνομικό ρεπορτάζ