Έντυπη Έκδοση

ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπό συζήτηση η πετρελαιοκίνηση

Ανοιχτό άφησε το θέμα της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Οπως τόνισε «για τις μεγάλες αστικές πόλεις, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην εισαγωγή της πετρελαιοκίνησης και αυτό θα γίνει μόνο αν διαπιστώσουμε ότι τα σωματίδια που προκύπτουν από την κίνηση με πετρέλαιο είναι τέτοια ώστε δεν δημιουργούν πρόβλημα και δεν επιβαρύνουν περισσότερο τόσο το περιβάλλον όσο και τη δημόσια υγεία. Αυτό εξετάζεται και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας», είπε και πρόσθεσε:

«Σε σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση, άποψή μου πάντα είναι ότι το πιο αποτελεσματικό μέτρο καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι η λιγότερη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου».

Επανερχόμενη στο θέμα της πετρελαιοκίνησης, έπειτα από σχετική ερώτηση, είπε: «Το ζήτημα της πετρελαιοκίνησης είναι ανοιχτό με την έννοια ότι δεν μας αρέσουν να απαντάμε δογματικά ναι ή όχι αν δεν το εξετάσουμε. Αυτή τη στιγμή έχει επιλεγεί να μην υπάρχει πετρελαιοκίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω των σωματιδίων που προκύπτουν και λόγω της ιδιόμορφης ρύπανσης που προκύπτει από την πετρελαιοκίνηση. Παρ' όλα αυτά, αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα του καυσίμου. Εξετάζεται αν αυτό μπορεί να διασφαλιστεί, τότε μπορεί να προχωρήσουμε στη σχετική ρύθμιση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)