Ηλεκτρονική Έκδοση

Η τράπεζα της Σκοτίας ελπίζει να αλλάξει ιδιοκτήτη ο ιστορικός σύλλογος μέσα στον Αύγουστο

Πώληση της Λίβερπουλ το συντομότερο

Την πώληση της Λίβερπουλ μέχρι τα τέλη Αυγούστου, επιθυμεί να πραγματοποιήσει ο υπηρεσιακός πρόεδρος του συλλόγου Μάρτιν Μπρότον. Η ιστορική ομάδα οφείλει στην τράπεζα της Σκοτίας 285 εκατομμύρια ευρώ και ο Μπρότον στέλεχος της τράπεζας, από τον περασμένο Απρίλιο ανέλαβε την προεδρία με σκοπό να βρει αγοραστή.

Ο Μαρκ Μπρότον (αριστερά στη ΦΩΤΟ) με τον προπονητή Ρόι Χόντγκσον Ο Μαρκ Μπρότον (αριστερά στη ΦΩΤΟ) με τον προπονητή Ρόι Χόντγκσον
Για την απόκτηση της ιστορικής ομάδας ενδιαφέρον επέδειξε ο Κινέζος επιχειρηματίας Κένι Χουάνγκ, που είναι διατεθειμένος να αποπληρώσει το χρέος στην τράπεζα και να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ.

Ωστόσο ο Μπρότον με δηλώσεις του στην «Guardian» τόνισε ότι εκτός του Χουάνγκ έχουν ενδιαφερθεί και άλλοι επιχειρηματίες για την αγορά της Λίβερπουλ, έχοντας στείλει τις προσφορές τους στην τράπεζα της Σκοτίας. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος των «ρεντς» ξεκαθάρισε ότι την απόφαση σχετικά σε ποίον θα πουληθεί η ομάδα, θα την πάρει το Δ.Σ. της Λίβερπουλ, στο οποίο συμμετέχουν και οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες.

«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε στο νέο αγοραστή το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου. Η τράπεζα της Σκοτίας δεν έχει ανάμιξη στο θέμα της πώλησης της ομάδας και στέλνει τις προσφορές στο Δ.Σ. του συλλόγου» είπε ο Μπρότον.

Στο μεταξύ ο νέος προπονητής της ομάδας Ρόι Χόντγκσον ζήτησε από την πλευρά του να ξεκαθαρίσει το συντομότερο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου, ώστε να μπορεί να προγραμματίσει την μετεγγραφική ενίσχυση της Λίβερπουλ εν όψει της νέας περιόδου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανικό ποδόσφαιρο