Έντυπη Έκδοση

κουκούλες και μάσκες...

Στη διάρκεια μιας λογοτεχνικής βραδιάς στον «Ιανό» προ καιρού ένας δικαστικός με παρότρυνε να γράψω «και μια καλή κουβέντα» για τους συναδέλφους του -όσους εξ αυτών μέσα σε αντίξοες συχνά συνθήκες κάνουν ό,τι μπορούν, ενίοτε με ηρωισμό, για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ψιλοπαραξενεύτηκα. Υπάρχουν και καλοί δικαστικοί όπως και καλοί γιατροί ή δημοσιογράφοι ή στρατιωτικοί ή παπάδες ή δάσκαλοι. Με βάση το φιλότιμο αυτών των ανθρώπων λειτουργεί το ρωμαίικο, τα λοιπά δυσλειτουργούν. Λίγο καιρό μετά σε ένα μονόστηλο διάβαζα ότι εκκρεμούν 460.000 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Και μόλις προχθές από ένα δίστηλο μάθαινα επίσης ότι οι δικαστικοί και το προσωπικό των γραφείων τους κάνουν έρανο για να αγοράσουν γραφική ύλη!!! Ψιλοχάζεψα.

Θυμήθηκα τα λόγια εκείνου του καλού δικαστικού κι αντί κάποιου «καλού λόγου» προς τιμήν τους καταγράφω τη λαμπρή δικαστική απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Τζανίκο, και τη συμβολή του στην ανέγερση του MALL. Μια απόφαση που αποτελεί ισχυρό προηγούμενο εναντίον όσων βουλιμικώς λυμαίνονται ό,τι απομένει πράσινο κι ελεύθερο στην Πρωτεύουσα. Και που, επίσης, ενθαρρύνει όσους πολίτες συνεχίζουν να αγωνίζονται για τέτοια ύψιστα αγαθά, όσους δεν ιδιωτεύουν κι εξακολουθούν να θυσιάζουν στο Δημόσιο Συμφέρον. Υπάρχουν λοιπόν και δικαστές που κάνουν ακριβώς το ίδιο, θυσιάζουν υπέρ των πολιτών και δικαιώνουν τους αγώνες τους.

Η ευχάριστη είδηση: το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Τζανίκο, σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση

για την ανέγερση επί των ημερών του του μεγαθήριου ΤΗΕ MALL συμφερόντων Λάτση στο Μαρούσι. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την άποψη του κ. Τζανίκου ότι το φαραωνικό οικοδόμημα δεν προξένησε περιβαλλοντικές καταστροφές, ούτε ότι τα τεράστια χρέη του Δήμου δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο.

Η εν λόγω είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από e-mail σε e-mail με την επισήμανση ότι ο Τύπος την αποσιωπά συστηματικώς, μάλιστα τη λογοκρίνει! Απορώ γιατί να το κάνει;

Μια δικαστική απόφαση είναι αδύνατον να αποκρυβεί. Μάλιστα μια απόφαση χρήσιμη για τον κόσμο μιας περιοχής που υπέστη βλάβες, δεν υπάρχει λόγος να αποσιωπάται (ούτε τρόπος). Ιδιαιτέρως όταν τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει ο Ελαιώνας (κι όχι μόνον) με την πολυπραγμοσύνη του κ. Κακλαμάνη να χτισθεί κι εκεί Βωβοθήριο. Φοβάμαι ότι εύκολα ανθεί η συνωμοσιολογία στο διαδίκτυο.

Ούτε ο κ. Λάτσης ούτε ουδείς άλλος μπορεί να φιμώσει όλες τις εφημερίδες! Μην αυτοραγιαδοποιούμεθα. Και πάντως κάτι τέτοια είναι υπερβολές.

Οπως υπερβολή ήταν και η πρόταση μιας απ' τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί επικεφαλής του Ευρωψηφοδέλτιου του κόμματος η κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα. Αμετροεπής πρόταση κι απλώς πιασάρικη. Κι ως συνήθως τής απάντησε η πραγματικότης, η κυρία Κούνεβα δηλαδή, η οποία είχε την ευπρέπεια να αρνηθεί ιδιαιτέρως ενοχλημένη.

Αντιθέτως ουδείς (απ' το Υπεξ) φαίνεται να ενοχλείται απ' τις αμετροέπειες και τις υπερβολές των αδελφών μας Σλαβομακεδόνων εκ FYROMίας, αίφνης, στην Ιταλία.

Οπως γράφουν με επιστολή τους στη στήλη Ελληνες φοιτητές (απόγονοι της Γαλλικής Επανάστασης) που ζουν και σπουδάζουν στη χώρα του Γαριβάλδι, έχουν μείνει, λένε, έκπληκτοι: «Η

Ιταλική τηλεόραση εδώ και μερικές μέρες δείχνει τηλεοπτικά spots για την περιβόητη «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Είναι γεμάτα από εικόνες του Βυζαντίου, λες και είναι δικιά τους μόνον ιστορία, αλλά όχι μόνον αυτό. Δείχνουν επίσης εικόνες του Μεγαλέξανδρου καθώς κι εκθέματα που βρίσκονται σε... ελληνικά Μουσεία!!! Εμείς οι φοιτητές εδώ στην Μπολόνια έχουμε γίνει έξαλλοι! Σε λίγο καιρό αυτά τα σποτ θα τα προβάλλουν οι Σλαβομακεδόνες και στην ίδια την Ελλάδα!».

Εν πρώτοις, σύντροφοι φοιτητές ύπερθεν της Τοσκάνης, ψυχραιμία! Είσθε νέοι και βράζει το αίμα σας! Αν το καλοσκαφθείτε, η ιδέα των Σλαβομακεδόνων αδελφών μας ότι είναι η Ιστορία της Βαλκανικής από κτίσεως κόσμου, αν υιοθετηθεί από τας ελληνικάς αρμοδίους Αρχάς, πιθανόν να σώσει το Φαρμακονήσι απ' τας ανόμους ορέξεις της Τουρκίας. Καθ' ότι, άντε να πείσουν οι Τούρκοι τους Σκοπιανούς ότι δεν είναι ελέφαντες (οι Τούρκοι) που ήρθαν

απ' την Αφρική, εποίκησαν την Ελλάδα κι έχτισαν τον Παρθενώνα (εξ ου και η «Μαύρη Αθηνά» εάν γνωρίζετε) με κίνδυνο τώρα να γκρεμίσει τον Παρθενώνα ο κ. Κακλαμάνης και να μείνουν οι Σκοπιανοί με άδεια χέρια. Αντε μετά οι δυστυχείς να αγοράσουν Ιστορία απ' τον κ. Βωβό. Με τις τρέχουσες τιμές είναι βέβαιον ότι θα προτιμήσουν να αγοράσουν Ιστορία απ' τους Κινέζους, με μεγάλες πιθανότητες να βραχυκυκλώσει στα χέρια τους (όπως κάτι ηλεκτρικά σκουπάκια) και να λυθεί το πρόβλημα άπαξ διά παντός.

Συνεπώς, ψυχραιμία, θερμόαιμοι Ρωμιοί μου εκεί στην Αιμίλια Ρομάνα, όπου διατρίβετε θεραπεύοντες τέχνες τε κι επιστήμες -μην ταράζεσθε, έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Η αξιοθαύμαστη μακαριότης που επιδεικύνει το Υπέξ και το σύνολο της ελληνικής διπλωματίας σε τέτοια θέματα έχει ήδη καρποφορήσει.

Αλλωστε, η Ιστορία είναι κάτι το σχετικόν. Επ' εσχάτοις, φίλος που επισκέφθηκε τον ναό του Αγίου Βιτελίου στη Ραβέννα, όπου και τα περίφημα ψηφιδωτά του Ιουστινιανού, πληροφορήθηκε εμβρόντητος από την ξεναγό, ότι τις ψηφίδες για τα έργα τις έφεραν μάστορες απ' την ...Τουρκία!! Σαν να λες δηλαδή σε έναν Ιταλό ότι ο ρωμανικός ρυθμός είναι γοτθικός που δεν το έχει καταλάβει ακόμα.

..................................

Ψιλά γράμματα, φίλοι φοιτητές. Σε λίγα χρόνια όταν μεγαλώσετε, πήξει το μυαλό σας και γίνετε νηφάλιοι, θα παραδεχθείτε την αλήθεια: ότι ο Μεγαλέξαντρος ήταν ...απόγονος του κ. Γκρούεφσκι κι ότι εσείς έχετε πρόγονο την κυρία Ρεπούση! Με το συμπάθιο

και πιπέρι στο στόμα (μου)...

Χαίρετεεε...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
ναυτίλος