Έντυπη Έκδοση

ΟΛΙ ΡΕΝ

Δεν κινδυνεύει από τη Σλοβακία το δάνειο προς την Ελλάδα

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προχθεσινή απόφαση του σλοβακικού Κοινοβουλίου, το οποίο απέρριψε οριστικά τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Σε σύνολο 150 βουλευτών, οι 79 ψήφισαν κατά της συμμετοχής της Σλοβακίας, η οποία θα μετείχε με 800 εκατ. ευρώ στο πακέτο βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Καυτηριάζοντας την απόφαση του σλοβακικού Κοινοβουλίου, με δηλώσεις του χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Ολι Ρεν, τόνισε:

«Σημειώνω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του σλοβακικού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για παραβίαση της δέσμευσης που ανέλαβε η Σλοβακία απέναντι στο Eurogroup για την υπό όρους και υπό προθεσμία χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου γι' αυτό το έλλειμμα αλληλεγγύης στους κόλπους της ζώνης του ευρώ και περιμένω από τους υπουργούς των Οικονομικών της ευρωζώνης και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επανεξετάσουν το θέμα κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνόδου τους».

Ο Ολι Ρεν δήλωσε πάντως ότι δεν πιστεύει πως η απόφαση του σλοβακικού Κοινοβουλίου θέτει σε κίνδυνο το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα: «Η ψηφοφορία στο σλοβακικό Κοινοβούλιο δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια στην καταβολή των τμημάτων του δανείου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Ένωση
Σλοβακία