Ηλεκτρονική Έκδοση

Πολυετείς ποινές κάθειρξης για πλαστές συνταγογραφήσεις στην Πάτρα

Ποινές κάθειρξης, 10 ετών και πέντε μηνών στον πρώην διευθυντή και καθηγητή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Τζιγγούνη και 12 ετών και πέντε μηνών στον πρώην βοηθό του Θανάση Παππά, επέβαλε το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για πλαστές συνταγογραφήσεις.

Το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δυο για τρία χρόνια, καθώς και την καταβολή χρηματικής αποζημίωση στα ασφαλιστικά ταμεία, που υπέστησαν ζημία.

Παράλληλα, το Εφετείο έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογράφηση πολλών συνταγών, βάσει των οποίων γινόταν προμήθεια πανάκριβων φάρμακων για εξωσωματική γονιμοποίηση, που γράφονταν σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών χωρίς να τα έχουν ανάγκη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων, η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οι δύο ένοχοι θα οδηγηθούν στη φυλακή. Όπως δήλωσαν οι συνήγοροί τους, πρόκειται να υποβάλουν αίτημα αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Κωνσταντίνα Λαπαθιώτη έγραψε: (πριν 9 έτη)
'Ελεος !! Αυτοί οι άνθρωποι στη φυλακή, γιατί βοήθησαν τόσα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά;
'Οταν απαιτούνταν εκατομύρια δραχμές για τις εξωσωματικές στα πανάκριβα κέντρα, και όταν τα φάρμακα τότε δεν τα κάλυπταν τα ασφαλιστικά Ταμεία, αυτός βοήθησε τους ασθενέστερους οικονομικά να ανταπεξέλθουν στις δαπανηρές θεραπείες προκειμένου να τεκνοποιήσουν, χωρίς να παίρνει ο ίδιος αμοιβή για τις υπηρεσίες του...
Και για ανταμοιβή κλείνεται φυλακή, όταν τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος απολαμβάνουν τα κλεμμένα στις βιλάρες τους...
Ντροπή !!!
Τρία παιδιά χαίρομαι σήμερα, που αν δεν ήταν ο Βασίλης Τζιγγούνης θα ήμουν άτεκνη...
Κωνσταντίνα Λαπαθιώτη
Ναύπλιο
2 Ο/Η Πτολεμαίος έγραψε: (πριν 9 έτη)
Παιδιά μπορεί να έχεις, αλλά θα έιναι ανασφάλιστα, απογοητευμένα και χωρίς σύνταξη, αφού οι γιατροί σας ξατακλέψανε ότι έρχονταν στα χέρια τους.

Μήπως ήταν μέρος από τον όρκο του Ιπποκράτη;

Με το καλό και στους λοιπούς για τα κάγκελλα.

Και μη στεναχωρεθείτε, η Ελλάδα έχει 5 φορές περισσότερους γιατρούς από όσο όλη η υπόλοιπη Ευρώπη, άρα ουδείς αναντικατάστατος.
3 Ο/Η Λιανα Κωνσταντίνου έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αν είναι δυνατόν ο Βασίλης Τζιγγούνης στη φυλακή που έχει σώσει τόσες γυναίκες! Ας μας απαντήσουν γιατί τον ενέπλεξαν ... μήπως φταίνε τα άρθρα που έγραφε χρόνια σε τοπικές εφημερίδες της Πάτρας μήπως φταίει που είναι πολιτικά αντίθετος? Είναι ελεύθεροι τα ΛΑΜΟΓΙΑ που καταχράστηκαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού οι υπευθυνοι του χρηματιστηρίου οι υπεύθυνοι των ομολόγων και εγώ τα γράφω αυτά επώνυμα δεν είμαι εγκάθετη ανώνυμη
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση