Έντυπη Έκδοση

Τσίπρας για «Πάγκαλο-Δρακουμέλ» και «σκόνη του Στάλιν»

Με τον Δρακουμέλ, που «θέλει να φάει τα στρουμφάκια», παρομοίασε τον Θ. Πάγκαλο ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χθες στο MEGA (στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»).

Ο Αλ. Τσίπρας υποδέχεται τον Φ. Ραμίρες του Κ.Κ. Κούβας χθες στην Κουμουνδούρου Ο Αλ. Τσίπρας υποδέχεται τον Φ. Ραμίρες του Κ.Κ. Κούβας χθες στην Κουμουνδούρου  

«Το ΠΑΣΟΚ μας λέει, τι καλοί που είστε και θέλουμε να συνεργαστούμε, αλλά του ξεφεύγει του κ. Πάγκαλου και βγάζει τον πραγματικό του εαυτό και, κατά την εκτίμησή μου, και τον πραγματικό εαυτό του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα λέει ότι μας θέλει δίπλα του, αλλά θέλει να εξαφανιστούμε από τον χάρτη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ ο οποίος, σε άλλο σημείο, άσκησε κριτική και στο ΚΚΕ, για τους προβληματισμούς του συνεδρίου του:

«Νομίζω ότι έχει συσσωρευτεί στον Περισσό σκόνη, όλες αυτές τις μέρες. Το ξεσκόνισμα των αγαλμάτων του Στάλιν έχει φέρει πολλή σκόνη, η οποία έχει κατακάτσει στον Περισσό», είπε και συνέχισε: «Αναρωτιέται κανείς αν μπορούν να θεωρούν ότι συμβάλλουν στην ανατροπή των συσχετισμών υπέρ των δυνάμεων της εργασίας, βάζοντας στο στόχαστρο τις άλλες αριστερές δυνάμεις -διότι πρώτη φορά το ακούσαμε αυτό από εισήγηση γεν. γραμματέως του ΚΚΕ ότι στόχος στις ευρωεκλογές δεν είναι ο δικομματισμός, αλλά να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την απάντηση του ΚΚΕ, το οποίο διά του εκπροσώπου του Π. Μεντρέκα ανέφερε: «Αυτό που ενοχλεί κάθε λογής υποστηριχτές του συστήματος, όπως και η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το ΚΚΕ δεν "ξεσκονίζει αγάλματα", δεν υποτάσσεται στις επιλογές της πλουτοκρατίας και της Ε.Ε. αλλά τις αντιμάχεται, εξοπλίζει και οργανώνει το λαό για να μην πληρώσει την κρίση. Η ενόχληση παράγει τη χυδαιότητα και τη συκοφαντία».

Περί «Καμπούλ»

Επικριτικός για τις δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι η Αθήνα «έχει γίνει Καμπούλ» ήταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης:

«Ασφαλώς και η Αθήνα δεν είναι Καμπούλ. Το θέμα είναι να μη γίνει» τόνισε και πρόσθεσε: «Κάποιοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι με μεγάλη ευκολία ο οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθεύεται εκρηκτικές ύλες, χειροβομβίδες και οπλοπολυβόλα».

Κ.Κ. Κούβας στον ΣΥΝ

Στα γραφεία του ΣΥΝ στην Κουμουνδούρου πήγαν χθες τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας που βρίσκονται στην Ελλάδα, για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η κουβανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ραμίρες ντε Εστένιος, μέλος της γραμματείας της Κ.Ε. του Κ.Κ. Κούβας, είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, τον γραμματέα Ν. Χουντή και εκπροσώπους του τμήματος διεθνών σχέσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ