Έντυπη Έκδοση

Πρωτοποριακό πρόγραμμα μουσικής κατά του στρες

Radio Art το διαδικτυακό ραδιόφωνο της υγείας

Ο διαδικτυακός μουσικός σταθμός Radio Art, που εδώ και 4 χρόνια εκπέμπει ποιοτική μουσική, προχώρησε (από τον Οκτώβριο του 2009) στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου προγράμματος με εκπομπή κατάλληλα επιλεγμένης μουσικής για την αντιμετώπιση του στρες.

Η δημιουργία του προγράμματος Anti-Stress αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας αυστηρής επιλογής μουσικής, η οποία περιλαμβάνει και διαφορετικά είδη μουσικής κουλτούρας έτσι ώστε να απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ακροατών και μουσικών προτιμήσεων, πάντοτε βέβαια στο πλαίσιο των ποιοτικών προδιαγραφών λειτουργίας του Radio Art.

Αποτελεί βεβαιότητα πλέον ότι το μέλλον του ραδιοφώνου βρίσκεται στο Διαδίκτυο και το τελευταίο αντιπροσωπεύει το ιδανικό σύγχρονο μέσο για μετάδοση εξειδικευμένων μουσικών προγραμμάτων. Ετσι στον τομέα αυτό το Radio Art αποτελεί πρωτοποριακό σταθμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν λοιπόν απλώς πληκτρολογήσει κανείς τη διεύθυνση www.radioart.gr οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από το σπίτι, το γραφείο, τον εργασιακό ή άλλο χώρο του, μπορεί επιλέγοντας το Anti-Stress πρόγραμμα του Radio Art να ηρεμήσει, να χαλαρώσει συνεχίζοντας την εργασία γραφείου ή όποια άλλη δραστηριότητα παραμένοντας συνδεδεμένος με το Radio Art. Το πρόγραμμα Anti-Stress του Radio Art αποτελεί επίσης μια μοντέρνα πρόταση για εύκολη και χαμηλού κόστους εφαρμογή μουσικής για διαχείριση του στρες σε νοσοκομεία, κλινικές, χειρουργεία, εργαστήρια και χώρους υγείας, όπως και σε χώρους αναμονής ασθενών. Η ακροαματικότητα του προγράμματος Anti-Stress είναι σήμερα εξαιρετικά υψηλή μεταξύ των προτιμήσεων των επισκεπτών του Radio Art.

Το Radio Art ξεκίνησε το ταξίδι του το 2006 και αποτελεί έναν διαδικτυακό μη κερδοσκοπικό σταθμό μουσικής αναζήτησης που παίζει μουσική (Jazz, World, Classic και Greek Art) από την Ελλάδα και τον κόσμο. Η βασική φιλοσοφία του Radio Art έχει στον πυρήνα της την κοινωνική προσφορά, φέρνοντας στο προσκήνιο το ταξίδι, το όνειρο και την καλλιέργεια της ψυχής μέσω της ποίησης και της μουσικής. Ο σταθμός παίζει πολύ προσεκτικά επιλεγμένη μουσική με βασικά κριτήρια την ποιότητα, τον ποιητικό στίχο και την προσεγμένη ροή, χωρίς διαφημίσεις και λόγια παρουσιαστών.

Ο σταθμός χρησιμοποιεί μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και το πλέον σύγχρονο λογισμικό που υποστηρίζεται από μια έμπειρη ομάδα Ελλήνων και ξένων προγραμματιστών ώστε η ποιότητα εκπομπής να είναι άριστη με ταυτόχρονη εμφάνιση των μουσικών συνθέσεων που παίζονται στη σχετική ιστοσελίδα του Radio Art. Ο σταθμός δεν εκπέμπει βάσει προδιαγεγραμμένης λίστας (playlist) αλλά οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων αντλούν τις μουσικές μέσα από δεξαμενές μουσικών συνθέσεων που εμπλουτίζονται και διαφοροποιούνται συνεχώς χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε κατ' ευθείαν «on line» σύνδεση με τους servers εκπομπών. Ο σταθμός εκπέμπει στο Διαδίκτυο στερεοφωνικά με άριστη ποιότητα ήχου.

Το Radio Art ξεκίνησε από μια μεγάλη βάση μουσικών έργων, που αποτελεί συλλογή ζωής για την ομάδα που αποτελεί τον σταθμό. Η επιλογή της μουσικής γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και η μουσική βάση του σταθμού πρόσφατα ξεπέρασε τον αριθμό των 150.000 επιλεγμένων κομματιών, ενώ βελτιώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς. Η μουσική ροή του σταθμού κινείται πάνω στους πλέον σπουδαίους δημιουργούς της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ο σταθμός κάνει συχνά αφιερώματα σε καταξιωμένους ή νεότερους μουσικούς δημιουργούς αλλά και σε σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Επίσης, στη σελίδα Πέρασμα/Passage εναλλάσσονται κάθε μήνα κείμενα καλλιτεχνών, δημοσιογράφων ή άλλων δημιουργών.

Radio Art internet addresses: www.radioart.gr, www.artradio.eu, www.radioart.net

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)