Έντυπη Έκδοση

Νέος πονοκέφαλος με την ΕΛΒΟ

Στα προβλήματα που έχουν προστεθεί αιφνιδιαστικά στην κυβέρνηση εντάσσεται η περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), η οποία έχει μείνει «ξεκρέμαστη», μετά την απόφαση του ομίλου Μυτιληναίου να αποχωρήσει από το management, διατηρώντας κατ' αρχήν τη συμμετοχή του 43% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος με την αποχώρηση από το management χάλασε τη συμφωνία μετόχων (προϋπέθετε και τα δύο, συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο και management).

Η συμφωνία με την ΕΛΒΟ είχε γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού, τον οποίο κέρδισε κοινοπραξία που είχαν συστήσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι Μυτιληναίου και Κόκκαλη. Οταν ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία, ο όμιλος Κόκκαλη πούλησε το μερίδιό του στον Μυτιληναίο. Η αποχώρηση του Μυτιληναίου από το management μετά από εννιά χρόνια σχετίζεται με το ότι δεν εκπληρώθηκαν πολιτικές υποσχέσεις που είχε λάβει για στήριξη της δραστηριότητας της ΕΛΒΟ, η οποία πλέον έχει ζημιές και «χαλάει» τη συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων του ομίλου. «Αλλά ιδιωτικοποίηση με προίκα, ίσον χάρισμα», τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις