Έντυπη Έκδοση

Αντιδρά ο ΣΜΕΧΑ για τους ξένους συμβούλους

Το θέμα της πρόσληψης ξένων συμβούλων από το υπουργείο χωρίς διαγωνιστική διαδικασία έχει προκαλέσει την αντίδραση των μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), δηλαδή εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που έχουν άδεια παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο ΣΜΕΧΑ θεωρεί ότι το υπουργείο έπρεπε να δώσει δουλειές όχι με απευθείας ανάθεση σε ξένους επενδυτικούς-συμβουλευτικούς οίκους, αλλά με διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετέχουν και ελληνικές επιχειρήσεις. Προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καταγγέλλοντας τη διαδικασία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα από το νόμο να προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις έργου για θέματα αποκρατικοποιήσεων. Η συγκεκριμένη βέβαια ανάθεση δεν αφορά άμεση αποκρατικοποίηση, αλλά εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αξιολόγησης ενός ολόκληρου κλάδου που μπορεί να οδηγήσει σε αναδιάρθρωσή του και πιθανώς σε κάποια αποκρατικοποίηση. Μπορεί όμως και όχι.

Από την πλευρά του το υπουργείο δεν θέλει να αποκλείσει καμία εταιρεία, όπως αναφέρουν στελέχη του. Ομως θεωρούν ότι η πολυπλοκότητα της κατάστασης στον τραπεζικό κλάδο είναι τέτοια που το ζήτημα χρειάζεται να αξιολογηθεί από κορυφαίους συμβούλους, με την έννοια ότι έχουν διεθνή εμπειρία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Χρηματιστήριο Αθηνών