Έντυπη Έκδοση

Η εκδίκηση του δράκου

***Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.

Μετά την είσοδο της Κίνας στον ΠΟΕ το 2000, η ασιατική χώρα κατακλύστηκε από αμερικανικές επιχειρήσεις που μετέφεραν εκεί ταχύτατα τις δραστηριότητές τους προκειμένου να επωφεληθούν του χαμηλού εργατικού κόστους αλλά και επενδυτές που αναζήτησαν εκεί το νέο Ελντοράντο.

Περίπου ένα χρόνο από το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης τα πάνω έχουν έλθει κάτω. Οι δυτικές επιχειρήσεις ποντάρουν πλέον σημαντικά όχι μόνο στη φθηνή παραγωγή αλλά και στην εγχώρια κατανάλωση της τεράστιας Κίνας, μπας και μειώσουν τις ζημιές που συσσωρεύουν στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Και όχι μόνο. Οι πλούσιοι Κινέζοι ναυλώνουν τώρα αεροπλάνα για το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και το Λας Βέγκας. Στόχος τους να αγοράσουν εκεί ένα σπίτι καθώς οι τιμές συνεχίζουν να... βουτούν. Οι πονηροί Κινέζοι αγοραστές λένε ότι αγοράζουν τα σπίτια για τα παιδιά τους που κάποια στιγμή θα πάνε να σπουδάσουν στις ΗΠΑ. Η αλήθεια όμως είναι τα αγοράζουν κοψοχρονιά για να τα μοσχοπουλήσουν αργότερα. Εχει κι ο καιρός γυρίσματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Στη στήλη
Παρασκήνια