Έντυπη Έκδοση

Υπό προστασία από πιστωτές η Saab

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε χθες η σουηδική θυγατρική αυτοκινητοβιομηχανία τής General Motors, Saab Automobile, κάτι που θα της επιτρέψει να αναδιαρθρωθεί και να αναζητήσει νέα χρηματοδότηση.

Παράλληλα, ζητεί έγκριση για την απόσχισή της από τη μητρική της και να καταστεί μια πραγματικά ανεξάρτητη εταιρεία.

Η Saab εμφάνισε πέρυσι ζημιές 340,1 εκατ. δολαρίων, ενώ αναμένει ανάλογες ζημιές φέτος, λόγω της μειούμενης ζήτησης, της γήρανσης των μοντέλων της, του υψηλού κόστους και της υπερβάλλουσας παραγωγικής ικανότητάς της. Η χθεσινή κίνησή της έρχεται μετά την άρνηση της σουηδικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στο αίτημα της General Motors για χρηματοδότησή της με κεφάλαια του Δημοσίου. Στο σχέδιο που κατέθεσε η Saab για την προστασία από τους πιστωτές της, αναφέρει ότι η αναδιοργάνωσή της θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 3 μηνών, καθώς και ότι η ολοκλήρωση αυτής απαιτεί την εξασφάλιση χρηματοδότησης είτε από δημόσιους είτε από ιδιωτικούς φορείς.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική Fiat αποφάσισε χθες να ανακαλέσει την απόφαση της προσωρινής απομάκρυνσης 8.000 εργαζομένων της ώς τον Μάρτιο, αφού το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει τόνωσε τη ζήτηση και τις πωλήσεις των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων της. Η εταιρεία θα ξεκινήσει ξανά την παραγωγή των σχετικών μοντέλων που παράγει στα εργοστάσιά της στο Τορίνο, την Μπασιλικάτα και τη Σικελία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων