Ηλεκτρονική Έκδοση

Επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς οι πτήσεις

Τελευταία ενημέρωση:

Αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς εντοπίστηκε η βλάβη στο κεντρικό σύστημα επικοινωνιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ήδη, από τις 10:30 το πρωί άρχισαν να γίνονται, οι πρώτες, μετά τη διακοπή, απογειώσεις, από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας και λίγο μετά τις 12 οι αναχωρήσεις από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" γίνονταν ανά πεντάλεπτο. 

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Η βλάβη εκδηλώθηκε γύρω στις 9 το πρωί επηρεάζοντας ταχύτατα την κίνηση των αεροσκαφών από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Με τη χρήση των εφεδρικών συστημάτων επικοινωνιών πραγματοποιήθηκαν οι προσγειώσεις όσων αεροπλάνων ήταν ήδη σε πορεία προς την Ελλάδα, ενώ για λόγους ασφαλείας και με δεδομένα τα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αναβλήθηκαν όλες οι απογειώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 40 αεροπλάνα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και περισσότερα από 100 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης καθηλώθηκαν, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία. Η βλάβη αποκαταστάθηκε γύρω στις 11 το πρωί, όμως η αναστάτωση στις πρωινές πτήσεις δημιουργεί ένα ντόμινο καθυστερήσεων και η πλήρης εξομάλυνση αναμένεται πια για αργά το βράδυ ή, το αργότερο, αύριο το πρωί.

Αγνωστη παραμένει η αιτία της βλάβης.

Καθυστέρηση πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Με καθυστέρηση σε δύο πτήσεις της Aegean, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πέρασε το πρωινό «μπλάκ άουτ» των πύργων ελέγχου όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον αερολιμενικό έλεγχο, ολιγόωρες καθστερήσεις σημειώθηκαν μόνο σε δυο πτήσεις προς Κω και Αθήνα.

Όλα τα άλλα δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού εκτελέστηκαν κανονικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Για το ίδιο θέμα
Προβλήματα στις πτήσεις στη Β. Ευρώπη