Έντυπη Έκδοση

ΕΔΕ για απόδραση 8 κρατουμένων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αστυφύλακας, που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου Αττικής, και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ενορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, «οι προαναφερόμενοι ένστολοι εκτελούσαν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίου, αντίστοιχα, όταν οχτώ αλλοδαποί, εκ των 25 συνολικά κρατουμένων, αφού αποκόλλησαν τα κάγκελα του παραθύρου, στην πλαϊνή πλευρά των κρατητηρίων, κατάφεραν να διαφύγουν».

Από τους οκτώ αποδράσαντες, οι επτά κρατούνταν προς απέλαση και ο όγδοος, υπήκοος Πακιστάν, ήταν κρατούμενος για ναρκωτικά. Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τους αποδράσαντες, που κρατούνταν προς απέλαση. Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια και σε βάρος των δύο συλληφθέντων για απόδραση κρατουμένου.

«Φανερώνει μια νοοτροπία παραίτησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τη σύγκρουση με τα προβλήματα και τον συμβιβασμό της με νοσηρές αντιλήψεις "ωχαδελφισμού" και μόνιμης "θερινής ραστώνης"» δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Ν. Δένδιας με αφορμή την απόδραση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ