Ηλεκτρονική Έκδοση

Κριτική για την καταστροφή του φοινικόδασους της Πρέβελης

Επικρίσεις για την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει το φοινικόδασος της Πρέβελης εξέφρασαν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ.

"Η σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της φύσης για την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, δείχνει για άλλη μία φορά ότι το συνολικό σύστημα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών είναι στον αέρα", ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη. "Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι΄ αυτήν την καταστροφή και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την ανυπαρξία επιτήρησης και ελέγχων στην συγκεκριμένη οικολογικά ευαίσθητη περιοχή, για τα ελλιπή μέτρα πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης και την καθυστερημένη αντίδραση του μηχανισμού πυρόσβεσης", σημείωσαν. Όπως τόνισαν, η Ν.Δ. είχε προτείνει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην προστασία των σημαντικότερων δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, πρόταση η οποία δεν εισακούστηκε.

"Η ανυπαρξία οποιουδήποτε μέτρου πυροπροστασίας καταδεικνύει πόσο απροστάτευτα είναι τα δάση όλης της χώρας. Οι μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση γίνονται ακόμα μεγαλύτερες καθώς συνεχίζει την ίδια πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ παράδοσης των δασών στην κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων", σημείωνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρκαγιές
ΚΚΕ
Νέα Δημοκρατία
Περιβάλλον & οικολογία
Για το ίδιο θέμα
Στάχτη το φοινικόδασος