Ηλεκτρονική Έκδοση

Φιντέλ: Το «τέλος των πάντων» ένας πόλεμος με το Ιράν

Το Ισραήλ προσπαθεί να παρασύρει τις ΗΠΑ σε μία σύγκρουση με το Ιράν, εκτίμησε ο Φιντέλ Κάστρο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Κουβανούς δημοσιογράφους με αντικείμενο τη διεθνή κατάσταση. Έδωσε Αποκαλυπτικές διαστάσεις σε μία ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με την Τεχεράνη.

"Για το Ισραήλ είναι φριχτό να βρίσκεται το Ιράν τόσο κοντά στην απόκτηση πυρηνικού όπλου, αδιάφορο το πότε θα γίνει αυτό. Ακόμη και αν χρειαστούν τρία χρόνια. Είναι ανυπόφορο για τους Ισραηλινούς και αποτελεί λόγο να επιτεθούν εάν δεν επιτεθούν οι Αμερικανοί", είπε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας.

"Δεν τους βολεύει να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη απογειώθηκαν γιατί αυτό που θέλουν είναι να δεσμεύσουν τους Αμερικανούς. Και αν τα πράγματα πάνε στραβά, θα είναι το τέλος των πάντων", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς να οι φόβοι του είναι υπερβολικοί, ο 84χρονος Φιντέλ απάντησε: "Αποτελεί σχεδόν ντροπή να το λέτε αυτό. Όμως είναι σεβαστό οι άνθρωποι να ντρέπονται για την άγνοιά τους. Εάν ντρέπονται για την άγνοιά τους, τότε θα μάθουν. Και εφόσον μαθαίνουν, τότε υπάρχει ελπίδα"

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισραήλ
Κούβα
Ιράν
ΗΠΑ