Έντυπη Έκδοση

ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Μετράνε τα καμένα, βλέπουν... οικόπεδα

Μέσα στα αποκαΐδια της Καρύστου μηχανικοί και υπάλληλοι των υπηρεσιών δήμου και νομαρχίας βγήκαν για τη «μαύρη» καταγραφή.

Ηδη είχαν την πληροφορία ότι τα καμένα σπίτια δεν είναι οκτώ αλλά εννέα. Σ' αυτά προστέθηκαν αποθήκες, αυτοκίνητα, ακόμα και μια καντίνα κάποιου μεροκαματιάρη που είναι αμφίβολο αν θα την αντικαταστήσει σε καιρούς ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή από τα γραφεία των ανακριτών-αξιωματικών της Πυροσβεστικής πέρασαν αρκετοί, ώστε να καταθέσουν εκτιμήσεις αλλά και υποψίες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εδώ στην Εύβοια είναι ότι ο τεμαχισμένος και ας πούμε ρυμοτομημένος Αετός σε οικόπεδα... αναμένει να οικοδομηθεί», περιέγραψε την κατάσταση ο πρώην βουλευτής Εύβοιας Βαγγ. Αποστόλου.

Θύμισε ότι «για τους βοσκούς είναι παράδοση να βάζουν φωτιές στις πλαγιές ώστε κάθε άνοιξη να φυτρώνει το επιθυμητό χορτάρι». Ακόμα υπογράμμισε ότι πρέπει να οργανωθεί η δασοπροστασία με τους εθελοντές. Επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσει να καλλιεργείται η ελπίδα ότι η βοήθεια θα 'ρθει από ψηλά με τα αεροπλάνα. Επιβάλλεται να οργανωθούμε μόνοι μας», τόνισε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 83 δασικές πυρκαγιές στη χώρα.

Εκατό στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη χθες στην περιοχή Μαύρα Βουνά, στον Αραξο.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν για άλλη μια φορά καταλυτική. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από δίωρη σκληρή μάχη με τις

φλόγες, χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος για κατοικημένη ζώνη ή για την προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.

Συνολικά 14 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο διήμερο στη Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων οι 7 στην Αχαΐα, 4 στην Ηλεία και 3 στην Αιτωλοακαρνανία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρκαγιές