Ηλεκτρονική Έκδοση

Μεικτή εικόνα με μεγάλη πτώση ειδικά στα ΤΕΙ αλλά και με άνοδο σε εκατοντάδες τμήματα

Όλες οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στροφή στα «σίγουρα» επαγγέλματα

Άνω-κάτω, έγιναν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Η κατάργηση του 10, έφερε πτώση ακόμη και 10.000 μορίων σε αρκετές σχολές. Ωστόσο, περισσότερα από 200 ήταν τα ΑΕΙ, οι βάσεις των οποίων κινήθηκαν ανοδικά.

Από το πρωί, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για την σχολή στην οποία έχουν περάσει, μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται από τα ΚΕΠ καλώντας τον αριθμό 1500. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, που ανακοινώθηκαν στις 11:30 το πρωί μπορείτε να τις δείτε στους αναλυτικούς πίνακες του enet.gr.

Δείτε αναλυτικά:

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ (ημερήσια λύκεια 90%)

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ (ημερήσια λύκεια 90%)

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ (ημερήσια λύκεια 10%)

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ (ημερήσια λύκεια 10%)

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΕΠΑΛ

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ (εσπερινά λύκεια)

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ (εσπερινά λύκεια)

Στα ΑΕΙ, πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε 122 τμήματα επί συνόλου 345 ενώ υπήρξαν και 209 τμήματα με άνοδο. Στις σχολές όπου οι βάσεις εισαγωγής κινήθηκαν καθοδικά, η πτώση κυμάνθηκε από τέσσερα (4) έως και 9907 μόρια. Η μεγαλύτερη πτώση, καταγράφηκε στο τμήμα Ανθυποπυραγών (ειδική κατηγορία) καθώς η βάση διαμορφώθηκε στα 2177 μόρια έναντι 12084 πέρυσι. Πτωτικά κινήθηκαν όλες οι αρχιτεκτονικές σχολές, ενώ οριακή (της τάξεως των 20-30 μορίων) ήταν η πτώση στις ιατρικές σχολές (συγκεκριμένα κατά 23 μόρια έπεσε η βάση για την Ιατρική της Αθήνας και κατά 26 μόρια η Ιατρική της Θεσσαλονίκης). Μεγαλύτερη ήταν η πτώση στις οδοντιατρικές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης (137 και 103 μόρια αντίστοιχα).

Στους πίνακες που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε αναλυτικά:

Τα ΑΕΙ με τις μεγαλύτερες βάσεις εισαγωγής για το 2010

Τα ΑΕΙ με τις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής για το 2010

• Στα ΤΕΙ, πτώση από 17 έως και…10.105 μόρια, παρατηρήθηκε σε 97 τμήματα επί συνόλου 213. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και η κατάργηση της βάσης του 10. Η μεγαλύτερη πτώση, παρατηρήθηκε στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής Ηπείρου με έδρα στην Άρτα καθώς η βάση διαμορφώθηκε στα 1.374 μόρια από 11.479 μόρια που ήταν το 2009. Σημαντική πτώση, παρατηρήθηκε στα περισσότερα ΤΕΙ της επαρχίας. Υπάρχουν σχολές (π.χ. τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος στην Κοζάνη) όπου η εισαγωγή γίνεται με λιγότερα από 1.000 μόρια (στη συγκεκριμένη περίπτωση 868). Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη άνοδος φέτος, παρουσιάστηκε στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (2.152 μόρια), στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης στις Σέρρες (1922 μόρια) και στο τμήμα Αυτοματισμού στο Μεσολόγγι (1086 μόρια).

►Τα ΤΕΙ με τις μεγαλύτερες βάσεις εισαγωγής για το 2010

►Τα ΤΕΙ με τις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής για το 2010

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Πανελλαδικές
Εκπαίδευση
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Από 13 έως 30/9 οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στροφή στα «σίγουρα» επαγγέλματα
Ελυσαν την εξίσωση κρίση + ανεργία = ...
Οι φετινές βάσεις στα ΑΕΙ (ημερήσια-90%)
Οι φετινές βάσεις στα ΤΕΙ (ημερήσια-90%)
Οι βάσεις των ΑΕΙ από τα ημερήσια (10%)
Οι βάσεις των ΤΕΙ από τα ημερήσια (10%)
Οι βάσεις των ΤΕΙ από τα ημερήσια ΕΠΑΛ
Οι βάσεις των ΑΕΙ για τα εσπερινά
Οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ από τα εσπερινά λύκεια