Ηλεκτρονική Έκδοση

«Πρωταθλητής» στα ακατάλληλα που φθάνουν στη χώρα μας η Κίνα

«Μπλόκαρε» εκατομμύρια κιλά ακατάλληλων τροφίμων η Νομαρχία Πειραιά

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κιλά ακατάλληλα τρόφιμα κατάσχεσε, τα τρία τελευταία χρόνια, η Νομαρχία Πειραιά, πριν αυτά οδηγηθούν στην αγορά προς κατανάλωση.

Πρόκειται για εσπεριδοειδή σε προχωρημένο στάδιο σήψης, τυροκομικά ανεπαρκώς συντηρημένα, κονσέρβες με αλλοιωμένο περιεχόμενο, ληγμένα μπαχαρικά και ξηροί καρποί, καθώς και μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Την περασμένη Τρίτη, 24 Αυγούστου, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά εντόπισαν και κατάσχεσαν 25 τόνους μουχλιασμένων λεμονιών και αλλοιωμένων σπαραγγιών, προερχόμενων από την Κίνα.

Την τελευταία τριετία οι ελεγκτές της Νομαρχίας μπλόκαραν στην πύλη εισόδου της χώρας, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κιλά ακατάλληλων τροφίμων, που προέρχονταν κυρίως από χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
   

Από την 1η Ιανουαρίου του 2008 έως και τις αρχές της εβδομάδας διενεργήθηκαν 19.452 έλεγχοι στα Τελωνεία του Πειραιά και απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε 71 εισαγωγές ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης, συνολικού βάρους 2.695,05 τόνων.

   
Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό (42,6%) των ακατάλληλων τροφίμων προέρχεται  από την Κίνα. Ακολουθούν η Αργεντινή, ο Καναδάς, η Χιλή, το Βιετνάμ, οι  ΗΠΑ, η Ινδία, το Περού, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Ν. Αφρική, το Μεξικό, το Ισραήλ, η Ινδονησία , η ΠΓΔΜ, ο Λίβανος, η Ελβετία και η Σρι Λάνκα.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα