Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

«Οχι» στον ΣΥΝ και από τον Μητρόπουλο

Νέα δεδομένα παρουσιάζουν η προεκλογική εκστρατεία και η ανεύρεση υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής για το σχήμα του ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, από χθες. Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος με δήλωσή του στην «Ε» έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στον ΣΥΝ είχαν επενδύσει στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Και πήραν μια ακόμη απόρριψη... Στον ΣΥΝ είχαν επενδύσει στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Και πήραν μια ακόμη απόρριψη... «Κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου», λέει μεταξύ άλλων, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον ΣΥΝ. Ο γνωστός εργατολόγος είναι ο δεύτερος μετά τη Σοφία Σακοράφα που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειράρχη Αττικής.

Στον ΣΥΝ κυρίως, είχαν επενδύσει ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Πριν από δέκα ημέρες και ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής, με δήλωση του στην «Ε», είχε κάνει γνωστό ότι δεν ίσχυαν τα σενάρια που τον έφεραν ως υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολη η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου έχει ως εξής: «Οι εντεινόμενες αντιμαχίες και οι αυτοποιητικές ερμηνείες της συγκυρίας στην ευρύτερη Αριστερά, παρά τις ευκρινέστερες και γενικότερες ταξικές και κοινωνικές συσπειρώσεις που προξενεί το αντικοινωνικό μεταβλητό Μνημόνιο των δανειστών, αποδυναμώνουν κάθε προσπάθεια ενωτικής έκφρασης του λαού για την ανάδειξη της αναπτυξιακής αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης και την προβολή της εναλλακτικής πολιτικής! Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Ο ίδιος συνεχίζει: «Από την πρώτη στιγμή δήλωσα θα υπεστήριζα μια τέτοια προσπάθεια από οποιαδήποτε θέση, αφού: Πρώτον, υπάρχουν καταλληλότερα πρόσωπα από μένα να ηγηθούν.

Δεύτερον, αδυνατώ να σηκώσω το βάρος μιας τέτοιας μεγάλης τιμής και τρίτον, δεν διαθέτω πείρα ανάλογη, αφού ούτε εγώ ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου, σημερινής ή προηγουμένων, έχει ασκήσει δημόσιο αξίωμα ή έχει διαχειριστεί δημόσια αγαθά. Θα είμαι, όσο αναπνέω, πάντα κοντά στον πολύπαθο λαό μας, που δεν φέρει καμία ευθύνη για τα δεινά που τον βρήκαν».

Την Τετάρτη ο Αλέξης Μητρόπουλος θα είναι εκ των ομιλητών σε εκδήλωση που διοργανώνει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) το Κέντρο Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «Δημοκρατική Συνεννόηση». Πρόκειται για την ομάδα που έχουν συστήσει στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν δηλώσει τη διαφωνία τους με το Μνημόνιο.

Εκδήλωση

Η εκδήλωση, με γενικό τίτλο «Το Μνημόνιο, ο "Καλλικράτης" και οι πολιτικές εξελίξεις», θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα. Εκτός του Αλέξη Μητρόπουλου ομιλητές είναι οι Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Παν/μίου Paris VIII, Νώτης Μαριάς, καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Αττικής και Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ.

Σ' αυτό κλίμα αναμένεται με ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση του Αλέκου Αλαβάνου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται συνεργάτες του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Ως αντίβαρο στην υποψηφιότητα Αλαβάνου δεν θεωρείται απίθανο να υπάρξει υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, το όνομα του οποίου γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝ
Τοπική Αυτοδιοίκηση