Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κράιστσερτς έπειτα από τον σεισμό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Κράιστσερτς, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, έπειτα από τον σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας.

Ο σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα στη Νέα Ζηλανδία, αρχικά είχε υπολογιστεί σε 7,4 ρίχτερ και το επίκεντρο του ήταν μόλις επτά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Κράιστσερτς.

"Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη. Θα το κάνει λίγο πιο εύκολο για εμάς να βγάλουμε τους ανθρώπους από τα κτίρια αν χρειαστεί και να κλείσουμε τους δρόμους ", δήλωσε ο δήμαρχος στο ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ζημιές είναι πολύ πιο σημαντικές από ότι φαινόταν αρχικά, ενώ οι τραυματίες είναι μόλις δύο.

"Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα", δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τζον Κάρτερ. Ο πολύ μικρός αριθμός των τραυματιών αποδίδεται από τις τοπικές αρχές στην ώρα, 04:35, που σημειώθηκε ο σεισμός.

Οι ζημιές, όπως τονίζει ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Σεισμών, μπορεί να φτάσουν τα 2 δισ. δολάρια (1,12 δισ. ευρώ) ενώ μαζί του συμφώνησε και ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι.

Η αστυνομία απέκλεισε τον κεντρικό εμπορικό τομέα, όπου οι δρόμοι φέρονται να έχουν αποκλειστεί από την πτώση των προσόψεων κτιρίων που κατέρρευσαν και από σπασμένα τζάμια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Νεα Ζηλανδία
Για το ίδιο θέμα
Ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός διαψεύδει συλλήψεις Ισραηλινών κατασκόπων