Ηλεκτρονική Έκδοση

Δικαίωμα ψήφου σε 13.000 μετανάστες και ομογενείς

Στις 13.000 ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών και ομογενών που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης Πρόκειται για 10.097 μετανάστες και 2.665 ομογενείς, οι οποίοι κατέθεσαν εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, το υπουργείο Εσωτερικών πέρασε στην αντεπίθεση, όσον αφορά στην κριτική που είχε δεχτεί για το ζήτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση. "Δαψεύδονται όλοι όσοι επίμονα διακήρυσσαν τους τελευταίους μήνες ότι το μέτρο της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές αποβλέπει δήθεν στη ψηφοθηρία, αλλά και καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά μυθεύματα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώματος", αναφέρεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι ομογενείς και μετανάστες έχουν δικαίωμα του εκλέγεσθαι μέχρι και το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Διαβάστε αναλυτικά στοιχεία για τις αιτήσεις μεταναστών και ομογενών σε κάθε δήμο, επιλέγοντας στο σχετικό σύνδεσμο στη δεξιά στήλη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

8 σχόλια

1 Ο/Η Γιάννης Χριστόπουλος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Ναι, καταρρέουν λόγω απροθυμίας των μεταναστών να γίνουν...Έλληνες (αλήθεια η κυβέρνηση του μνημονίου μας ρώτησε εμάς, τον λαό, αν θέλουμε;) και όχι βέβαια επειδή το Υπουργείο Αλλοδαπών του Ραγκούση είχε αγαθές επιδιώξεις.
2 Ο/Η Nikos έγραψε: (πριν 11 έτη)
Τι άλλο θα δούμε σ'αυτή την χώρα! Οι μετανάστες να ψηφίζουν και να εκλέγουν και ας μην είναι Έλληνες!
3 Ο/Η ΜΑΡΙΟΣ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Η Ελλάδα θα σωθεί μονο με μια επανασταση από το ίδιο το λαό. Πρέπει να εκδιώξουμε τους προδότες και το συναφι τους (ΜΜΕ).
Εχει γινει η πατριδα μας σκουπιδότοπος λαθρομεταναστων οι οποίοι επειδη δεν βρισκουν δουλειες επιδιδονται σε ληστειες και φονους.
Ο μονος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ που υπάρχει σημερα σε αυτη τη χωρα ειναι ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
π.χ: ο ΟΑΕΔ δινει 450 ευρω επιδομα ανεργιας στον Ελληνα υπήκοο και 600 στον αλλοδαπό!
ΕΛΕΟΣ πια με τους προδότες!!!
4 Ο/Η S.K έγραψε: (πριν 11 έτη)
Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση αυτή αρνείται πεισματικά να δώσει δικαίωμα ψήφου στους έλληνες ομογενείς στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Κρίμα, δεν τους βγήκε το παιχνίδι με τις ελληνοποιήσεις. Και οι εκλογές πλησιάζουν. Όχι δεν μιλώ για τις δημοτικές. Για τις άλλες μιλάω.
5 Ο/Η Νικος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Βασικά δεν έχω αντίρρηση γιά ενσωμάτωση στην εκλογική διαδικασία ξένων μεταναστών. Θάθελα όμως να γίνει με μιά διαδικασία που να κάνει ελκυστική την έγκριση και της αξιωματικής αντιπολίτευσης-τουλάχιστον!-γιατί το θέμα είναι αρκετά λεπτό διττά:και εγείρει υπόνοιες γιά αθέμιτη χρσιμοποίηση αυτών των ανθρώπων(αναγκεμένων ε;, μην το ξεχνάμε αυτό, άρα ευάλωτων σε πιέσεις, υποδείξεις κλπ)γιά εκλογικούς σκοπούς αλλά και δημιουργεί ηλεκτρισμό και ένταση σε μιά περίοδο ανεργίας και επικείμενης φτώχειας γιά μεγάλο ποσοστό ελλήνων.
Απόσο γνωρίζω, με την εξαίρεση του φασίστα Καρατζαφέρη, τα άλλα κόμματα δεν έχουν αντίρρηση σε μιά ρύθμιση της περίπτωσης τους, απλά ζητάνε εγγυήσεις χρηστής διαχείρισης -ειδικά σε περίοδο εκλογών-αυτής της μάζας ψηφοφόρων.Ο αριθμός δεν είναι τόσο μικρός, αν σκεφθείτε ότι ολοι αυτοί στην υπερσυντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής και αν τους μετρήσετε σαν ποσοστό, μπορεί κανείς βάσιμα να υποστηρίξει ότι άνετα μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση μιάς εκλογής που κρίνεται με 1,2,3 ή 5%.
6 Ο/Η kostis έγραψε: (πριν 11 έτη)
Άντε να χαθείτε! Πολιτικοί απατεώνες! Κυβέρνηση Μνημονίου, βαυβαροκράτες!
7 Ο/Η Χριστος Γ έγραψε: (πριν 11 έτη)
Γιατί προφανώς, Ελληνας είσαι και φαίνεσαι - ή μάλλον Ελληνας καταντάς (το ανώτερο στάδιο του λαμογιού!) ...
Και το θεωρούνε κάποια ζώα και τιμή και δικαίωμα...
8 Ο/Η Νικόλαος έγραψε: (πριν 11 έτη)
Τι είδους Δημοκρατία είναι αυτή ?
Είναι δυνατόν γιά θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών να αποφασίζουν οι ξένοι και από που αντλείται το δικαίωμα αυτό ? από τη βούληση του Ελληνικού Λαού? Αλλά εδώ δεν ρωτήθηκε με δημοψήφισμα γιά την υποδούλωσή του μέσω του μνημονίου. Αυτό εμπεριέχει απολυταρχική νοοτροπία.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 8

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Υπουργείο Εσωτερικών
Σχετικά αρχεία
Οι αιτήσεις ανά δήμο - 140 KB