Ηλεκτρονική Έκδοση

Τουλάχιστον 13 θύματα ιερέων - παιδεραστών αυτοκτόνησαν στο Βέλγιο

Εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς της καθολικής εκκλησίας στο Βέλγιο φέρνει στο φως η έκθεση της επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο. Τουλάχιστον 13 αυτοκτονίες σημειώθηκαν ως συνέπεια των πράξεων αυτών.

Ένας ανεξάρτητος ψυχίατρος διευθύνει την "Επιτροπή για τη διαχείριση των αγωγών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στο πλαίσιο ποιμαντορικής σχέσης" που συστήθηκε από την Εκκλησία. Μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί σχεδόν 500 άνθρωποι που έχουν οι ίδιοι ή οι οικείοι τους υποστεί τις πράξεις των παιδεραστών ιερέων.

Σχεδόν σε κάθε επισκοπή του Βελγίου υπήρξαν κρούσματα, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '60. Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν τις δεκαετίες από το 1950 ως το 1980. Ωστόσο, οι μισοί εκ των κατηγορούμενων ιερέων είναι σήμερα νεκροί.

Οι αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων που υπήρξαν θύματα παιδεραστών είναι υπαρκτές σε όλες τις δεκαετίες της ζωής τους, πόσο μάλλον όταν ο δράστης είναι κληρικός.

Τα δύο τρίτα των θυμάτων στο Βέλγιο ήταν αγόρια, κάτω των 15 ετών. Υπάρχει και κατάθεση ενός ατόμου που δηλώνει ότι κακοποιείτο από δύο ετών.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Βέλγιο