Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε διάστημα δύο εβδομάδων

Πέντε νέες αυτοκτονίες στη France Telecom

Ακόμη πέντε υπάλληλοι της France Telecom έβαλαν τέλος στη ζωή τους σε διάστημα δύο εβδομάδων, γεγονός που εντείνει την ανησυχία στη διοίκηση της ημικρατικής γαλλικής εταιρίας, με δεδομένο ότι από το 2008 έχουν αυτοκτονήσει 58 εργαζόμενοι.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν οι θάνατοι συνδέονται με τις συνθήκες εργασίας στην κολοσσιαία εταιρία τηλεπικοινωνιών, η οποία απασχολεί 100.000 εργαζόμενους.

Τον Απρίλιο, η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την υπόθεση, μετά από μήνυση που κατέθεσε το συνδικάτο Sud PTT κατηγορώντας την France Telecom ότι σκοπίμως δημιουργεί ένα αφόρητο εργασιακό περιβάλλον, ώστε οι υπάλληλοί της να παραιτούνται και η εταιρία να μειώνει το εργατικό της δυναμικό και κατά συνέπεια να περιορίζει τις δαπάνες της.

Επειδή η France Telecom είναι ημικρατική εταιρία, πολλοί από τους υπαλλήλους της θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να απολυθούν.

Το Φεβρουάριο, έκθεση για τις συνθήκες εργασίας στην France Telecom που παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα του Παρισιού συμπέρανε ότι μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία και να κατηγορηθεί η εταιρία για ηθική παρενόχληση.

Τον Ιούλιο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία από τις αυτοκτονίες μπορεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα.

Ο λόγος ήταν ότι ο αυτόχειρας, 51 ετών, είχε αφήσει αποχαιρετιστήριο σημείωμα που ανέφερε ότι οι συνθήκες εργασίας τον οδήγησαν στην πράξη του.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Για το ίδιο θέμα
Η France Telecom... σκοτώνει
France Telecom: Οι αυτοκτονίες έφεραν ανατροπές
France Telecom