Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Δυο χρυσά και ένα ασημένιο η Ελλάδα

Νέα μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κωπηλασίας που πανηγυρίζει την κατάκτηση δυο χρυσών και ενός ασημένιο μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μοντεμόρ Ο Βέλο της Πορτογαλίας.

Τζιάλας και Χρήστου πανηγυρίζουν την πρωτιά Τζιάλας και Χρήστου πανηγυρίζουν την πρωτιά
Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της δικώπου άνευ των ανδρών ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Γιάννης Χρήστου κατακτώντας την 1η θέση με χρόνο 6.30.34. Αρκετά πιο πίσω στην 2η θέση τερμάτισαν οι Ιταλοί Καρμποντσίνι-Μορνάτι με 6.33.35 και τρίτοι ήταν οι Σέρβοι Μαργιάνοβιτς και Στόλιτς με 6.36.85. Το ελληνικό πλήρωμα μπήκε από το ξεκίνημα επικεφαλής της κούρσας θέση που κράτησε ως το φινάλε. 

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου υπερασπίστηκαν τον τίτλο στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Λευκορωσία. Θριάμβευσαν στον τελικό του διπλού σκίφ ελ βαρών για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ελληνική βάρκα ξέφυγε από το ξεκίνημα και πέρασε με διαφορά ασφαλείας τα 500 , τα 1000 και τα 1500μ. για να τερματίσει σε 6.58.18, το μοναδικό πλήρωμα που τερμάτισε κάτω από τα 7 λεπτά ενώ η δεύτερη βάρκα της Πολωνίας τερμάτισε σε 7.06.16 και η 3η της Γερμανίας σε 7.08.29. 

Το τρίτο μετάλλιο στην διοργάνωση ήρθε από την τετράκωπο άνευ των ανδρών όπου οι Στέργιος Παπαχρήστος-Γιάννης Τσίλης -Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας έκαναν ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία 500μ. κι από την 5η θέση τερμάτισαν στην 2η κλέβοντας το ασημένιο μετάλλιο από την βάρκα της Τσεχίας για μόλις ένα δευτερόλεπτο αφού τερμάτισαν σε 5.54.08 ενώ οι Τσέχοι σε 5.54.09. Πρώτη ήταν η βάρκα της Γερμανίας με 5.52.54. 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Κωπηλασία