Ηλεκτρονική Έκδοση

Αιματηρά επεισόδια στη Γουινέα ενόψει των προεδρικών εκλογών

Ένας νεκρός και 50 τραυματίες είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στη Γουινέα, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Αμπουμπακάρ Σίλα.

Έντονη ήταν η παρουσία του στρατού στον πρώτο γύρο (27 Ιουνίου) Έντονη ήταν η παρουσία του στρατού στον πρώτο γύρο (27 Ιουνίου) Τα επεισόδια ξεκίνησαν το Σάββατο και κορυφώθηκαν την Κυριακή, κυρίως στα προάστια της πρωτεύουσας Κόνακρι μεταξύ των οπαδών των δύο υποψηφίων για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, Σέλου Ντάλεϊν Ντιάλο και Αλφα Κοντέ.

Τα περισσότερα επεισόδια σημειώθηκαν στο προάστιο Χαμνταλάγιε, όπου βρίσκονται τα γραφεία των δύο κομμάτων Ένωση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Γουινέας του Ντιάλο και Ενωση του Λαού της Γουινέας του Κοντέ. Τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για τις βιαιότητες.

Η προσωρινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρί Ντορέ, προκειμένου να αποτρέψει νέα έξαρση βίας, αποφάσισε την αναστολή όλων των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων στους δρόμους με αποτέλεσμα η προεκλογική εκστρατεία από σήμερα μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, να διενεργείται μόνο μέσω ραδιοφώνου και τηλεόρασης.

Τέλος, ο πρόεδρος και ένας μέλος της εκλογικής επιτροπής καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκισης για εκλογική νοθεία και παρατυπίες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γουινέα
Εκλογές