Ηλεκτρονική Έκδοση

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί φορτηγών

Σχεδιάζουν πεζή διαμαρτυρία στη Βουλή, πιθανότατα την Τρίτη

Περίπου 800 οχήματα, φορτηγά και βυτιοφόρα βρίσκονται παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς την Κυριακή και οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών με δηλώσεις τους στο enet.gr αναφέρουν πως ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά από αύριο καθώς στα σημεία συγκέντρωσης θα προσέλθουν και οι συνάδελφοι τους από άλλα σημεία της επαρχίας.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ανέφεραν πως προγραμματίζουν πεζή πορεία στη Βουλή, πιθανότατα την Τρίτη, για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που κατά τους ίδιους οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό.

Στα αιτήματα τους, πέραν της πενταετής περιόδου προσαρμογής και της αξίας της άδειας στο τέλος της μεταβατικής περιόδου έχουν προστεθεί και τα εξής.

α)Μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου να αποσαφηνιστεί ότι οι καινούριες άδειες θα εκδίδονται σε αυτοκινητιστές με υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε.Ε.

β)Το σημαντικότερο, υποστηρίζουν, είναι να τους επιτραπεί να συστήσουν πάσης φύσεως εταιρεία και όχι αποκλειστικά ΑΕ ή ΕΠΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους το ένα τρίτο των αυτοκινητιστών έχει αποκτήσει την άδεια του τα τελευταία χρόνια και θα έχει σοβαρές απώλειες από το επικείμενο νομοσχέδιο. Όπως υποστηρίζουν σημαντικός αριθμός από τους ιδιοκτήτες έχουν ακόμη χρέη στις τράπεζες από δάνεια που πήραν για να αποκτήσουν τις άδειες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας