Ηλεκτρονική Έκδοση

Επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών

«Πρόκειται σαφώς για δολοφονική επίθεση, θέλανε νεκρούς» λέει στο enet.gr το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Αλέξανδρος Μπίστης, ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης που γινόταν στα γραφεία, την ώρα της επίθεσης με χειροβομβίδα, χθες το βράδυ, στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.

Εκείνη την ώρα στο κτίριο της οδού Τσαμαδού και στον ημιόροφο, όπου στεγάζεται το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα", διεξαγόταν συζήτηση του συνδέσμου αντιρρησιών συνείδησης με θέμα τα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν άγνωστος πέταξε χειροβομβίδα. "Ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο στο τζάμι και πεταχτήκαμε όλοι επάνω. Αμέσως μετά έγινε η έκρηξη". Ευτυχώς υπήρχε διπλό τζάμι και έσπασε μόνο το εξωτερικό. Διαφορετικά θα θρηνούσαμε νεκρούς" προσθέτει ο Α. Μπίστης. Τελικά η χειροβομβίδα έπεσε και εξερράγη σε χτιστή ζαρντινιέρα που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Τσαμαδού. Στο σημείο έσπευσαν άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι ερευνούσαν το σημείο μέχρι αργά το βράδυ. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια σε διπλανή πολυκατοικία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άγνωστος διέφυγε με Ι.Χ , τις πινακίδες του οποίου κάποιοι συγκράτησαν.

"Καταδικάζουμε την φασιστικού τύπου δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών. Είναι προφανές ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν σκοπό να προκαλέσουν θύματα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες σκορπούν τον τρόμο κι έχουν σαν σκοπό να εκφοβίσουν κάθε δύναμη που αμφισβητεί, αντιστέκεται και κινητοποιείται. Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι, οι κοινωνικά αδύνατοι, δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ