Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτύρεται ο νομάρχης Ηλείας, τα γεγονότα τον διαψεύδουν

Επιστολή έστειλε χθες στην «Ε» ο νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, διαμαρτυρόμενος για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις 22/9/2010 περί διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε 14 συνολικά άτομα, για το οικονομικό σκάνδαλο ύψους 865.748 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου από πρόστιμα σε αυθαίρετες καντίνες της Ζαχάρως.

Μάλιστα, ο κ. Καφύρας ισχυρίζεται ότι δεν έχει ασκηθεί καμιά δίωξη εναντίον του και ότι πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 1.073.909 ευρώ που εστάλησαν στη ΔΟΥ Ζαχάρως για καταλογισμό. «Ως νομάρχης έκανα ακέραια το καθήκον μου. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά για πιθανές ευθύνες της Πολεοδομίας και του Δήμου Ζαχάρως» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Απάντηση του συντάκτη της «Ε» Μάκη Νοδάρου:

Ο νομάρχης Ηλείας γνωρίζει πολύ καλά ότι στις 11/8/2010 κλήθηκε στον ανακριτή να απολογηθεί για τα αδικήματα που περιγράφονται στο ρεπορτάζ, αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τις 9/9/2010 προκειμένου να ετοιμάσει το πέντε σελίδων απολογητικό του υπόμνημα, το οποίο και κατέθεσε την ίδια ημερομηνία, ζητώντας την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. Την ίδια ημέρα ο ανακριτής του Πύργου, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, αποφάσισε ότι έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Συνεπώς, και διώξεις ασκήθηκαν εναντίον του, κακουργηματικού χαρακτήρα, και κλήθηκε σε απολογία ως κατηγορούμενος μαζί με άλλα 13 άτομα που περιγράφονται στο ρεπορτάζ, όπου αναφέρουμε και την άποψή του με βάση την απολογία του στον ανακριτή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ