Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση επιρρίπτει ο προσωρινός πρόεδρος του Πανελληνίου

Εστάλη ξώδικο στην ΚΑΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανελλήνιος, γνωστοποίησε η ορισθείσα από το Πρωτοδικείο προσωρινή διοίκηση του ιστορικού συλλόγου και επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση. Έγινε αναφορά στην κατάσταση που κληροδότησε, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να βγει ο Πανελλήνος από το αδιέξοδο, καθώς στην ΚΑΕ που εστάλη εξώδικο για την απόφαση να μετακομίσει η ομάδα στη Λαμία.


Η νέα προσωρινή διοίκηση  σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία, καθώς και τα χρέη, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ομάδα μπάσκετ και στο θέμα της αλλαγής έδρας από την Κυψέλη στη Λαμία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Ζερβουδάκης τόνισε:

«Η προηγούμενη διοίκηση θεωρεί ότι απαλλάχτηκε των ευθυνών της από τη Γενική Συνέλευση της 14ης Ιουνίου, που δεν ήταν νόμιμη ως προς την σύνθεσή της. Ψήφισαν 30 και ουδείς είχε δικαίωμα γιατί δεν ήταν ταμειακώς εντάξει. Από εκείνη την ημέρα ανεστάλη κάθε δραστηριότητα. Οι υπάλληλοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί δεν έχουν πληρωθεί από τον Απρίλιο. Είχαν σταματήσει να λειτουργούν οι Ακαδημίες, που είναι η μόνη πηγή εσόδων στον σύλλογο. Ο Ιούλιος ήταν η περίοδος που έπρεπε να δηλώσουμε συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Δεν έγιναν τυχαία αυτά, αλλά έγιναν για να ελευθερωθούν αθλητές και να φύγουν. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά εξώδικα, αγωγές, κατασχέσεις που φτάνουν από αθλητές, προπονητές και τρίτους που τους χρωστάει ο Πανελλήνιος. Μόνο το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ».

Σχετικά με τις σχολές ο κ. Ζερβουδάκης είπε ότι αποτελούν το βασικό έσοδο του συλλόγου, όμως έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, καθώς την περσινή περίοδο δεν λειτουργούσαν κανονικά. Ωστόσο τόνισε ότι τα παιδικά τμήματα σημείωσαν φέτος αύξηση 30% και παράλληλα άρχισε η λειτουργία των αγωνιστικών τμημάτων.

Για την ομάδα μπάσκετ ο πρόεδρος δήλωσε ότι, με βάση το νόμο δεν μπορεί να αλλάξει έδρα χωρίς προηγουμένως να έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση, η οποία όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί. Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του για τη μετακόμιση της ομάδας από την Κυψέλη στη Λαμία και τόνισε ότι εστάλη εξώδικο στην ΚΑΕ και θα ακολουθήσει αγωγή.

Ο κ. Ζερβουδάκης πρόσθεσε στη συνέχεια ότι υπάρχει ένας ιδιώτης που ενδέχεται να ενδιαφερθεί και να στηρίξει οικονομικά το σύλλογο, ώστε να βγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει. Παράλληλα είπε ότι η Πολιτεία έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, όμως στην παρούσα φάση το θέμα έχει «παγώσει» λόγω των δημοτικών εκλογών.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πανελλήνιος Γ.Σ.