Έντυπη Έκδοση

Ο Ομπάμα έχασε τον «χάρτινο τίγρη» και προσωπάρχη του Ραμ Εμάνουελ

Την παραίτησή του από διευθυντής του Λευκού Οίκου αναμένεται να υποβάλει σήμερα ο Ραμ Εμάνουελ, με σκοπό να διεκδικήσει τη δημαρχία στην πόλη του Σικάγου.

Αναμφισβήτητα μεγάλη απώλεια για τον Ομπάμα η απόφαση του Εμάνουελ να εγκαταλείψει τον Λ. Οίκο για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγου (φωτ. Reuters) Αναμφισβήτητα μεγάλη απώλεια για τον Ομπάμα η απόφαση του Εμάνουελ να εγκαταλείψει τον Λ. Οίκο για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγου (φωτ. Reuters) Η απόφαση του Εμάνουελ πάρθηκε μετά την ανακοίνωση του επί 21 χρόνια δημάρχου της πόλης, Ρίτσαρντ Ντάλεϊ, να μη διεκδικήσει εκ νέου τον θώκο. Η αποχώρησή του είναι αδιαμφισβήτητη απώλεια για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που πόνταρε στην πειθαρχία που επέβαλλε, τις διασυνδέσεις που είχε μέσα στα νομοθετικά του Κογκρέσου και στις ικανότητές του να κρατά τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου αποδοτικές.

Υστερα από δύο χρόνια στον Λευκό Οίκο όμως, ο εβραϊκής καταγωγής Ραμ Εμάνουελ είχε γίνει το κόκκινο πανί για την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών. Η πλειονότητα των προοδευτικών στελεχών του κόμματος τον κατηγορεί ότι υπήρξε ένας «χάρτινος τίγρης» που υπονόμευσε την ατζέντα τους για μεταρρυθμίσεις και ότι η δύναμή του και η επιρροή του στο Κογκρέσο δεν μετατράπηκε ποτέ σε ουσιαστικές νίκες απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να τοποθετήσει τον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, με επικρατέστερο πρόσωπο τον σύμβουλό του Πιτ Ρουζ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ