Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ολα κινήθηκαν νόμιμα», επιμένει ο Π. Ψωμιάδης

Εισαγγελική έρευνα για την παραχώρηση οικοπέδων στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Προκαταρκτική εξέταση για την παραχώρηση στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης οικοπέδων, έκτασης 32 στρεμμάτων, στο Πανόραμα, με σκοπό την ανέγερση ιδρύματος αποκατάστασης για απόρους και ηλικιωμένους, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου ζητά «να διερευνηθεί η υπόθεση με τη συγκέντρωση όλων των κρίσιμων εγγράφων (υπουργική απόφαση, άδεια οικοδομής, έγγραφα Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, Δήμου Πανοράματος κ.ά.), που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη λήψη καταθέσεων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων». Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα διερευνηθεί και η ύπαρξη ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου -φυσικού αυτουργού ή συμμετόχου- για αδικήματα περί την υπηρεσία ή άλλες αξιόποινες πράξεις του Ποινικού Κώδικα και της Δασικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας.

Εξηγήσεις ζητά και η αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης υποστήριξε ότι «όλα κινήθηκαν νόμιμα» και τόνισε ότι η νομαρχία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο και την κοινωνία. Διευκρινίσεις για την διαδικασία έδωσε και ο αρμόδιος αντινομάρχης Πολεοδομίας Γιάννης Αγγούρας, που επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό. Μάλιστα, τόνισε ότι πριν λίγες μέρες ξεκίνησε το έργο κατασκευής του ιδρύματος, δυναμικότητας 150 κλινών.

Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στο συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, μιλώντας για υποβάθμιση της παρουσίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τόνισε δε, ότι «υπάρχει συναίνεση όλων ή τουλάχιστον των περισσοτέρων κομμάτων ώστε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μόνη της να καταργηθεί». Τέλος τάχθηκε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων για την επίλυση των προβλημάτων των νομαρχιών, εφόσον δεν είναι κομματικές αλλά έχουν ως σκοπό το κοινό συμφέρον.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Νέα Δημοκρατία
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα