Έντυπη Έκδοση

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ», ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ο Καραμανλής στεναχώρησε τον Καρατζαφέρη

Ηταν τόση η αναστάτωση που προκλήθηκε από τη φημολογία και σεναριολογία περί επανάκαμψης του Κώστα Καραμανλή, που ο τέως πρωθυπουργός έσπευσε να το διαψεύσει, προκαλώντας ανακούφιση στον Αντώνη Σαμαρά.

Ανώνυμοι συνεργάτες του κ. Καραμανλή έδωσαν στη δημοσιότητα δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος «αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Ν.Δ. και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητά της, τη νικηφόρα πορεία του κόμματος και τη νέα ηγεσία του». Και αργότερα ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε πιο καθαρά ότι ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής και δεν επιδιώκει κανέναν άλλον ρόλο.

Είχε προηγηθεί οργιώδες παρασκήνιο περί «επιστροφής» του κ. Καραμανλή, με στόχο να «ενοποιήσει» όλον τον κεντροδεξιό χώρο, που στηριζόταν σε δηλώσεις και εκτιμήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και ορισμένων πρώην υπουργών της Ν.Δ. (Γ. Βουλγαράκης κ.ά.). Τη «διευκρίνιση» συνεργατών του κ. Καραμανλή έσπευσαν να αξιοποιήσουν «κύκλοι» της Ν.Δ. με την εξής δήλωση: «Οι μάσκες έπεσαν. Η οπισθοφυλακή του κ. Παπανδρέου, τα κοινοβουλευτικά εξαπτέρυγα και τα εξωθεσμικά δεκανίκια του έδωσαν ακόμα μια συντονισμένη παράσταση φαρσοκωμωδίας για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε ομιλία του, είπε δυο καλά λόγια για το παρελθόν, αλλά φρόντισε να πάρει και αποστάσεις. «Η Ν.Δ. σήμερα έχει αλλάξει. Αποτελεί ταυτόχρονα τομή και συνέχεια σε σχέση με το παρελθόν. Κρατάμε τις καλύτερες παραδόσεις και την ιδεολογία μας και απορρίπτουμε τα σοβαρά λάθη, τις παραλείψεις και τα "βαρίδια" του παρελθόντος. Κοιτάμε μπροστά» είπε ο κ. Σαμαράς.

* Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής «δεν διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά. Επομένως -πρόσθεσε-οι νεοδημοκράτες θα γευτούν το ποτήρι Σαμαρά μέχρι τέλους». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Νέα Δημοκρατία