Έντυπη Έκδοση

Fuga γεύσεων στο Μέγαρο

Η Φούγκα είναι αποκορύφωμα της πολυφωνικής τέχνης. Αλλά και το Fuga, που μόλις σκαρφάλωσε στο ψηλότερο σημείο του κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα γαστριμαργικό ισοδύναμο του μουσικού του συνονόματου.

Τραπέζια στην καλοκαιρινή βεράντα του Fuga Τραπέζια στην καλοκαιρινή βεράντα του Fuga Δηλαδή; Το Μέγαρο απέκτησε εστιατόριο, αφού πρώτα προκήρυξε «ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, ζητώντας», όπως διευκρινίζει ο διευθυντής του Μεγάρου Νίκος Μανωλόπουλος, «κάθε υποψηφιότητα να συνοδεύεται από τη σφραγίδα ενός σεφ με άποψη». Νικητής αναδείχτηκε ο Ομιλος Τραστέλη (ο Απόστολος Τραστέλης είναι ιδιοκτήτης της «Σπονδής» και της «Χύτρας», με συμβουλευτικό ρόλο σε πολλά άλλα εστιατόρια και, μεταξύ άλλων, στο «Kiku»).

Ο χώρος, με βασικό προσόν τη μεγάλη βεράντα που «βλέπει» πανοραμικά στον κήπο και στην πόλη, διακοσμήθηκε λιτά από τον Αγγελο Αγγελόπουλο. Εδωσε έμφαση στο ανοιχτόχρωμο ξύλο και στα γήινα χρώματα, έτσι ώστε να αξιοποιείται το φυσικό φως.

Αντίστοιχα και η κουζίνα προσανατολίζεται προς τα υλικά που αφθονούν σε μία μεσογειακή χώρα: ψάρια, θαλασσινά, πολλά λαχανικά, ελαιόλαδο. Η φιλοσοφία της όμως ρέπει περισσότερο προς την ιταλική παράδοση, όπως και η λίστα κρασιών προς τις ιταλικές ετικέτες. Αλλά πάλι Ιταλός είναι τόσο ο, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin για το μιλανέζικο εστιατόριό του «Trussardi alla Scala», σύμβουλος σεφ Αντρέα Μπερτόν, όσο και ο μόνιμος σεφ Πανταλέο ντε Πίντο -άρτι αφιχθείς από το περίφημο παρισινό εστιατόριο «Atelier de Joel Robuchon».

Η παρουσία τους δεν ανταποκρίνεται τόσο στο στερεότυπο πολλών επιλογών σε ζυμαρικά, όσο στις «πειραγμένες» αλλά ξεκάθαρες γεύσεις και στα ευφάνταστα παιχνίδια με κοινά υλικά. Πώς είναι η «πούδρα κάπαρης» και πώς η «μαγιονέζα ντομάτας» θα το ανακαλύψουν όσοι ενδιαφέρονται από την ερχόμενη Δευτέρα, που το εστιατόριο ανοίγει για το κοινό, κατ' αρχάς μόνο για δείπνο, πολύ σύντομα για ολόκληρη τη μέρα.

Η είσοδος είναι από την οδό Κόκκαλη 1, αλλά είναι δυνατή και η πρόσβαση, μέσω του πάρκινγκ του Μεγάρου. Η τιμή κατ' άτομο κυμαίνεται (με κρασί) στα 35-50 ευρώ. Θα ισχύει ειδική έκπτωση σε όσους επισκέπτονται το εστιατόριο, ύστερα από εκδήλωση του Μεγάρου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός