Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε κατ' οίκον περιορισμό η σύζυγος του Λιου Σιαομπό

Η σύζυγος του κινέζου διαφωνούντα Λιου Σιαομπό και τιμημένου με το βραβείο Νόμπελ 2010, επιβεβαιώνει σε σύντομο σημείωμά της στο Twitter πως έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Πεκίνο, χωρίς δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

«Φίλοι μου, έχω επιστρέψει στο σπίτι. Στις 8 Οκτωβρίου ετέθην σε κατ’ οίκον παρακολούθηση. Αγνοώ πότε θα μπορέσω να δω οποιονδήποτε», τονίζει στο κείμενό της η Λιου Σιά στο χθεσινό της κείμενο.

«Το κινητό μου τηλέφωνο είναι εκτός λειτουργίας και δεν μπορώ να λάβω, ούτε και να κάνω κλήσεις», προσθέτει η ίδια, η οποία έχει τεθεί υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες εβδομάδες.

Την είδηση για τον κατ’ οίκο περιορισμό της Λιου Σιά μετέδωσε η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Freedom Now. Η ίδια τονίζει πως το Σάββατο είδε τον σύζυγό της, που βρίσκεται φυλακισμένος στη βορειοανατολική Κίνα για να του ανακοινώσει την είδηση της βράβευσής του με το Νόμπελ.

«Είδα τον Σιαομπό και στις 9 Οκτωβρίου του είπα μες στην φυλακή πως κέρδισε το βραβείο. Θα σας πω περισσότερα αργότερα. Παρακαλώ, όλοι εσείς που μπορείτε, βοηθήστε με να επικοινωνώ μέσω του Twitter. Ευχαριστώ», τονίζεται στο κείμενο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κίνα
Για το ίδιο θέμα
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Κίνας για τη βράβευση του Λιου Σιαομπό
«Ο Σιαομπό αφιερώνει το Νόμπελ στους νεκρούς της Τιενανμέν»
Το Νόμπελ στην πλατεία Τιεν Αν Μεν