Ηλεκτρονική Έκδοση

Ενοχοι οι δύο ειδικοί φρουροί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκε ο Βασ. Σαραλιώτης

Τελευταία ενημέρωση:

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Το δικαστήριο είχε μετατρέψει την κατηγορία εις βάρος του Επαμ. Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, κατά πλειοψηφία 4 - 3. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με την πλειοψηφία του δικαστηρίου -τρεις ενόρκους και έναν δικαστή-, ότι ο Κορκονέας πήγε στο σημείο για να σκοτώσει.

Μάλιστα δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, γεγονός που σήμαινε ότι η επιβολή της ποινής ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο. Η απόφαση ελήφθη με ομοφωνία.

Για το δεύτερο ειδικό φρουρό, τον Βασίλη Σαραλιώτη το δικαστήριο, επίσης κατά πλειοψηφία, μετέτρεψε την ποινή από ένοχος για απλή συνέργεια στο αδίκημα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, δηλαδή από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενον δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταδικασθεί με βαρύτερη ποινή από αυτή που θα του επιβαλλόταν αν κρινόταν ένοχος για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η υπεράσπιση του Βασίλη Σαραλιώτη, ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα από τα δύο ελαφρυντικά, άποψη την οποία υιοθέτησε τελικά το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένας από τους ενόρκους αναφερόμενος στην περίπτωση του Βασίλη Σαραλιώτη, είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Τελικά, καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Δύο ένορκοι και ένας δικαστής είχαν την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή δώδεκα ετών.

Ο Βασ. Σαραλιώτης κατέθεσε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής, το οποίο απερρίφθη με πλειοψηφία 6-1.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει για τον Επ. Κορκονέα ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και επιπλέον έξι χρόνια για δύο πλημμελήματα που αντιμετωπίζει. Για τον Βασ. Σαραλιώτη πρότεινε ποινή κάθειρξης δεκατριών χρονών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αλέξης Γρηγορόπουλος
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Tζίνα Τσαλικιάν: Έλαβε τέλος η κατασυκοφάντηση της μνήμης του Αλέξανδρου
Αυλαία στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών