Ηλεκτρονική Έκδοση

Κρίσιμη συνάντηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τελευταία ενημέρωση:

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Κουσελά, έχει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Α. Τούντας, αίτημα του κλάδου είναι να καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος "Ήφαιστος".

"Δεν συμμετέχουμε στη διανομή του πετρελαίου, αν δεν αλλάξει το χρηματοοικονομικό", είπε ο κ. Τούντας. "Θέλουμε να αγοράζουμε και να πουλάμε το πετρέλαιο θέρμανσης με το χαμηλό φόρο, να συνεχίσουμε να υποβάλλουμε τα τιμολόγια στον "Ήφαιστο", ώστε το υπουργείο να κάνει ελέγχους".

Η ΟΒΕ παραχωρεί αύριο συνέντευξη Τύπου για το θέμα του πετρελαίου.

Η ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, η δεύτερη Ομοσπονδία του κλάδου) προειδοποίησε, επίσης, για προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης και θα συνεδριάσει την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω στάση.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Για το ίδιο θέμα
«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης
«Σου χρωστώ - μου χρωστάς» και μένουμε χωρίς θέρμανση