Έντυπη Έκδοση

Παπαρήγα: «Αναχώματα» οι Δημαράς, Μητρόπουλος

Ασκώντας κριτική στους υποψήφιους περιφερειάρχες που προέρχονται από την Αριστερά και έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε χθες και για την πιθανότητα παράτασης αποπληρωμής του χρέους.

«Η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους κανόνες του παιχνιδιού που επιβάλλει η τρόικα και οι πιστωτές», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ. Και εξήγησε ότι αυτό σημαίνει «είτε αναδιαπραγμάτευση, για παραγραφή δεν γίνεται βέβαια λόγος, είτε για επιμήκυνση» και «θα συνοδεύονται από σκληρά μέτρα εναντίον των εργαζομένων».

Σ' ό,τι αφορά τους υποψήφιους περιφερειάρχες, όπως ο Γιάννης Δημαράς και ο Αλέξης Μητρόπουλος, τους χαρακτήρισε «αναχώματα», που είτε το κάνουν συνειδητά είτε όχι.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «φέρνει ιστορική ευθύνη, γιατί στην ουσία οδηγεί στην απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δικαιώματα εξόρυξης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων». Οσα είπε η Αλέκα Παπαρήγα διατυπώθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με αφορμή τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας. Η ίδια επικαλέστηκε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, με την οποία καταγγέλλεται η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας την ανάλυση της πολιτικής της κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα μίλησε για τον «σχεδιαζόμενο διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής από τον κύριο κορμό της ΔΕΗ, την κλιμακούμενη αύξηση των τιμολογίων οικιακής και αγροτικής χρήσης, την παράδοση των λιγνιτικών αποθεμάτων, ιδιαίτερα της Βεύης και της Δράμας σε ιδιωτικούς ομίλους και η προβλεπόμενη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
ΚΚΕ