Έντυπη Έκδοση

Ν.Δ.: ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΝΩ ΖΗΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Μόνο ευκολίες πληρωμής ζητά η Ν.Δ.

Η Ν.Δ. δέχεται μόνον ευκολίες πληρωμής και όχι ένα δεύτερο Μνημόνιο, σε περίπτωση παράτασης του χρόνου εξόφλησης του χρέους. «Αν μεν είναι ζήτημα ευκολιών πληρωμής -να το πω έτσι απλά-, ασφαλώς και το θέλουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς από τον Πειραιά, όπου περιόδευσε έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο της Ν.Δ. για τον δήμο, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Αντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε... Αντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε... «Αν, όμως, αυτό είναι συναρτημένο ή συνδέεται μ' ένα δεύτερο Μνημόνιο, εάν συνδέεται, δηλαδή, με νέα, δυσβάσταχτα για τον κόσμο μέτρα, ασφαλώς και είμαστε εναντίον», τόνισε. «Θα πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσει η κυβέρνηση περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Να σταματήσουν οι φήμες, να βγει η αλήθεια, να δούμε συγκεκριμένο χαρτί, τι συγκεκριμένα πράγματα να λέει, για να πάρουμε κι εμείς συγκεκριμένη θέση».

Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. κρατάει ανοιχτό το μέτωπο με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο Α. Σαμαράς τον κατέκρινε εκ νέου που δεν ζήτησε συγγνώμη και η Ρηγίλλης διένειμε ένα non paper σε βουλευτές και στελέχη, με το οποίο τον κατηγορεί για «ρεσιτάλ παραπλάνησης» και «αφερεγγυότητα», θυμίζοντας δηλώσεις του που διαψεύστηκαν. Για παράδειγμα, στην προεκλογική περίοδο (6/9/2009) ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «το να παγώσουμε τους μισθούς αυτή τη στιγμή, που η χώρα μας μπαίνει σε ύφεση, την ώρα που οι άλλες χώρες της Ευρώπης βγαίνουν από την ύφεση, είναι ό,τι χειρότερο» και αργότερα, στις 10/12/2009, ότι «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η Ε.Ε.» («Le Figaro»).

Η συσπείρωση της βάσης της Ν.Δ. και η στήριξη των υποψηφίων της στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι το μεγάλο στοίχημα του Α. Σαμαρά. Επιχειρεί να προσπεράσει τα αρνητικά μηνύματα που δέχεται η Ρηγίλλης από τη χαμηλή απήχηση που δείχνουν να έχουν κάποια πρόσωπα (Β. Κικίλιας στην Αττική, Δ. Δράκος στην Πελοπόννησο κ.ά.).

Ο στόχος να μπει στον δεύτερο γύρο ο Β. Μιχαλολιάκος και να μην υποσκελιστεί από τον Πέτρο Μαντούβαλο, έφερε τον πρόεδρο της Ν.Δ. στον Πειραιά, όπου σιγοβράζει η μανιάτικη βεντέτα των δύο υποψηφίων. Περπάτησε στα καταστήματα, όπου διαπίστωσε ότι πολλά δεν έκαναν «σεφτέ», περιέγραψε μια βρώμικη πόλη. Την ώρα που σηκωνόταν από τον καφέ που ήπιαν στην πλατεία Κοραή, εμφανίστηκε και ο Μαντούβαλος μήπως έμπαινε κι εκείνος σε κάποιο πλάνο.

Σήμερα, ο Α. Σαμαράς θα περιοδεύσει στη Δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μέγαρα) και την Κυριακή θα συγκαλέσει την Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία