Έντυπη Έκδοση

ΟΜΟΛΟΓΑ

Απέρριψαν εξέταση με υπόμνημα

Με την κατάθεση υπομνήματος, παρά το γεγονός ότι δεν είναι κατηγορούμενος, και με μια επιστολή, καταγγελτική για τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης του σκανδάλου των ομολόγων, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουρής επιχείρησε να αποφύγει τη διά ζώσης κατάθεσή του, ως μάρτυρας.

Δεν το πέτυχε τελικά, καθώς ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρ. Πρωτόπαπας, του κατέστησε σαφές ότι η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εξαντλήσει τα δικαιώματά της και θα διέτασσε ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή του. Ετσι, ο κ. Κουρής θα καταθέσει τελικά σήμερα, ενώ για σήμερα έχει κληθεί και ο προφυλακισμένος Θ. Πρινιωτάκης της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή».

Στην επιστολή του πάντως ο κ. Κουρής ανέφερε πέντε λόγους για την άρνησή του να καταθέσει. Οι λόγοι αυτοί συνοψίζονται στη «διαπίστωσή» του ότι άλλοι μάρτυρες δέχτηκαν «απειλές και εκφοβισμούς, προσβολές και απειλές, τρομοκρατία και απαράδεκτες προσβλητικές ύβρεις», ενώ υπήρξε «χονδροειδής διαστρέβλωση της αλήθειας και προειλημμένες αποφάσεις».

Από δε το υπόμνημά του προκύπτει ότι αμφισβητεί ότι υπήρξε ζημία των ασφαλιστικών ταμείων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση των ομολόγων