Έντυπη Έκδοση

Φως, νερό και ασφάλιση στους ανέργους της Ζώνης

Μέτρα για τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, τη δεύτερη, μέσα σε λίγες ημέρες.

Οπως ανέφερε ο Γ. Διαμαντίδης, ύστερα από συνεννόηση με τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, σύντομα οι δύο οργανισμοί θα προχωρήσουν στις αναγκαίες εκείνες ρυθμίσεις, ώστε στους ανέργους της Ζώνης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προσκομίζοντας τα αναγκαία δικαιολογητικά ή την κάρτα ανεργίας, να μη διακόπτονται η ηλεκτροδότησή τους και η παροχή νερού.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με την υπουργό Εργασίας προχωρά η άμεση χορήγηση ασφάλισης υγείας σε όλους τους εργαζομένους της Ζώνης που είναι άνεργοι, χωρίς όριο ενσήμων, ενώ εξετάζεται η ενίσχυση της απασχόλησης με ενδεχόμενη επιδότηση των ανέργων, όπως και η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στη Ζώνη.

Επίσης, σε συνεργασία με τον ΟΛΠ γίνεται επεξεργασία ενός στρατηγικού σχεδίου για την οργάνωση, ανάπτυξη και εμπορική προώθηση της Ζώνης με παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, μελέτης, τεκμηρίωσης και προώθησης πωλήσεων των επιμέρους επιχειρήσεων.

Ακόμα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη οριοθετείται ως Βιομηχανική Ζώνη, σύμφωνα με παλαιότερες δεσμεύσεις χωροθέτησης.

Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας
Απασχόληση και ανεργία