Ηλεκτρονική Έκδοση

Φόβοι για νέα διαρροή απόρρητων εγγράφων για το Ιράκ

Επί ποδός βρίσκεται το αμερικανικό πεντάγωνο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του αναμένει τη διαρροή 400 χιλιάδων εγγράφων στην ιστοσελίδα του Wikileaks.

Ο ιδρυτής του Wikileaks Julian Assange Ο ιδρυτής του Wikileaks Julian Assange Ήδη έχει συσταθεί ομάδα 120 ατόμων για να αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο και γι΄αυτό το λόγο επανεξετάζει τους φακέλους για τον πόλεμο στο Ιράκ προκειμένου να διαπιστώσει πιθανές συνέπειες από τη διαρροή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εκτιμάται ότι τα έγγραφα θα αφορούν τις μάχες που διεξάγονται στο Ιράκ, τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και τις απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Εκπρόσωπος του πενταγώνου, όπως αναφέρει το BBC, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει επακριβώς πότε θα σημειωθεί η διαρροή, ωστόσο εκτιμά ότι αυτό αναμένεται να συμβεί σήμερα ή αύριο Τρίτη. Άλλες πηγές αναμένουν το Wikileaks να διαρρεύσει τις ευαίσθητες πληροφορίες αργότερα μέσα στον μήνα.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας "για εργασίες συντήρησης", ενώ ο ιδρυτής της Julian Assange αντιμετωπίζει εισαγγελική έρευνα για κατηγορίες που αφορούν τη σεξουαλική παρενόχληση μιας κοπέλας και τον βιασμό μιας άλλης.

Τον Ιούλιο η Wikileaks δημοσιοποίησε χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα του αμερικανικού στρατού που αφορούσαν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Wikileaks
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Διαρροή χιλιάδων απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ από τη WikiLeaks