Ηλεκτρονική Έκδοση

Η φαρμακοβιομηχανία Novartis αύξησε 17% τα κέρδη της στα 3,15 δις δολ.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis AG ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 17% στα καθαρά κέρδη του γ’ τριμήνου χάρις στις ισχυρές πωλήσεις νέων προϊόντων και στην εξαγορά της εταιρίας οφθαλμικής φροντίδας Alcon.

Ο κατασκευαστής των φαρμάκων για την υπέρταση Diovan και για την αντικαρκινική θεραπεία Glivec – γνωστού στις ΗΠΑ ως Gleevec – ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,15 δις δολ. έναντι 2,68 δις αντίστοιχα πέρσι την ίδια περίοδο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13% στα 12,6 δις δολ. από 11,1 δις πέρσι. Τα νέα προϊόντα συνέβαλαν κατά 20% - ή 2,3 δις δολ. – στα έσοδα. Η Novartis βιάζεται να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα που να γίνουν best sellers καθώς η προστασία της πατέντας της στο Diovan βαθμιαία λήγει σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα κέρδισε έγκριση στις ΗΠΑ για το Gilenya, το πρώτο χάπι που αντιμετωπίζει τις υποκείμενες αιτίες της πολλαπλής σκλήρωσης, ενώ διαφημίζει το φάρμακο Tasigna που αντιμετωπίζει τη χρόνια μυελώδη λευχαιμία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis, Joseph Jimenez, δήλωσε πως το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης θα συνεχίσει να αποδίδει καινοτόμα προϊόντα. Σημειώνεται πως οι πωλήσεις του τμήματος φαρμακευτικής αυξήθηκαν 5% σε 7,57 δις δολ., ενώ του τμήματος διαγνώσεων και εμβολίων αυξήθηκαν 16% σε 632 εκατομ. Επίσης, του τμήματος γενετικής αυξήθηκαν 18% σε 2,18 δις, ενώ της υγιεινής καταναλωτών αυξήθηκαν 7,5% σε 1,59 δις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις