Ηλεκτρονική Έκδοση

Βανδαλισμοί σε ελληνικό νεκροταφείο στην 'Ιμβρο

Τελευταία ενημέρωση:

Βάνδαλοι κατέστρεψαν 78 τάφους σε ελληνοορθόδοξο νεκροταφείο της Ίμβρου την ημέρα εθνικής εορτής της Τουρκίας. Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές αρχές.

Η υπόθεση ερευνάται από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη ενώ σύμφωνα με μέλη της κοινότητας στην Ίμβρο έρευνα διεξάγεται και από τις τουρκικές αρχές.

Οι βανδαλισμοί σημειώθηκαν την Παρασκευή στο κοιμητήριο της Παναγίας, στη χώρα της 'Ιμβρου. Η 29η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής εορτής για τους Τούρκους, που γιορτάζουν την επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ το 1923.

Πριν από δύο χρόνια είχαν σημειωθεί βανδαλισμοί στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία, στο νεκροταφείο του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών, που εξέφρασε την αγανάκτησή του και ζήτησε την τιμωρία των ενόχων, διενεργήθηκε αυτοψία από τις επίσημες αρχές κατά την οποία διαπιστώθηκε η ακριβής έκταση της καταστροφής.

Τους βανδαλισμούς καταδίκασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, καθώς και ότι “οι αρχές έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών”.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Τουρκία
Στο διαδίκτυο