Ηλεκτρονική Έκδοση

Συγκέντρωση υπέρ της... λογικής στην Ουάσινγκτον

Την απάντησή τους στο υπερσυντηρητικό κίνημα του «Tea Party», που ετοιμάζεται να μπει και στη Βουλή με την προβιά των Ρεπουμπλικανών, έδωσαν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί. Επικεφαλής της συγκέντρωσης υπέρ της λογικής, όπως ονομάστηκε, ήταν οι οικοδεσπότες των δύο δημοφιλέστερων σατρικών εκπομπών των ΗΠΑ, Τζον Στιούαρτ και Στίβεν Κολμπέρ.

Οι Τζον Στιούαρτ και Στίβεν Κολμπέρ επί τω έργω Οι Τζον Στιούαρτ και Στίβεν Κολμπέρ επί τω έργω Είχε προηγηθεί τον Αύγουστο συγκέντρωση που διοργάνωσε ο αμφιλεγόμενος, συντηρητικός σχολιαστής του δικτύου Fox News, Γκλεν Μπεκ. Στη "συγκέντρωση για την αποκατάσταση της τιμής"  υποστηρίχθηκαν θέσεις, όπως εκείνες που υποστηρίζουν ότι η Αμερική παρακμάζει επειδή έχει απομακρυνθεί από τις χριστιανικές αρχές. Είχε γίνει την επέτειο της ιστορικής ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κατά τη διάρκεια της οποίας εκστόμισε τη φράση "'έχω ένα όνειρο" ζητώντας φυλετική ισότητα.

Ο Μπεκ είχε μιλήσει για σύμπτωση, αλλά δεν έγινε ουδόλως πειστικός. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα "ρατσιστή".

Η συγκέντρωση των Στιούαρτ και Κολμπέρ έγινε μπροστά από το καπιτώλιο, όπως και εκείνη του Μπεκ, στην ανατολική όμως πλευρά του χώρου, την αντίθετη από εκείνη της συγκέντρωσης των συντηρητικών.

Ο Κολμπέρ ανέβηκε στη σκηνή με το... ασανσέρ των μεταλλωρύχων από τη Χιλή και ενσάρκωσε τη συντηρητική περσόνα που ενσαρκώνει και στο σόου του. Την ίδια ώρα που ο Στιούαρτ προωθούσε τη λογική, εκείνος προωθούσε το... φόβο, σατιρίζοντας την τακτικη΄των Ρεπουμπλικανών και ιδιαιτέρως του Fox News.

"Η λογική είναι υποκειμενική. Το γεγονός ότι βρίσκεστε εδώ αποκατάστησε τη δική μου", δήλωσε ο Στιούαρτ.

Στις 2 Νοεμβρίου διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, στις οποίες αναμένεται να ηττηθούν οι Δημοκρατικοί. Ανησυχυτικό στοιχείο είναι η άνοδος του "Tea Party", καθώς υποψήφιοι του κινήματος κατάφεραν να αποκλείσουν μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς στις προκριμματικές εκλογές για το χρήσμα που προηγήθηκαν.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Γκρίζες κάλπες για Ομπάμα