Έντυπη Έκδοση

Τους έκλεισαν στο τζαμί για να τους κάψουν!

Ομάδα «αγανακτισμένων» πολιτών εγκλώβισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου περίπου 40 μετανάστες από το Μπανγκλαντές, στο υπόγειο τζαμί της πλατείας Αττικής.

Το τζαμί με τα ίχνη της επίθεσης των... αγανακτισμένων Το τζαμί με τα ίχνη της επίθεσης των... αγανακτισμένων Σφράγισαν τα παράθυρα με λουκέτα, έσπασαν τα τζάμια και πέταξαν αναμμένα στουπιά. Η Αστυνομία είχε ειδοποιηθεί χωρίς να καταφέρει ν' αποτρέψει το περιστατικό.

Σπασμένα τζάμια, μαυρισμένοι όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι και η είσοδος της πολυκατοικίας στην οδό Αριστομένους, που στο υπόγειό της στεγάζει τον θρησκευτικό χώρο των Μπανγκλαντεσιανών. Ολα τα παράθυρα και οι τοίχοι είναι καλυμμένα με αυτοκόλλητα της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα», η οποία σύμφωνα με τα κείμενά της εκπροσωπεί την εθνικιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Επικεφαλής της παράταξης είναι ο Ν. Μιχαλολιάκος, του οποίου η φωτογραφία καλύπτει τα παράθυρα του τζαμιού.

Ηταν γύρω στις 9 το βράδυ, όταν κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν μέλη της κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» ότι ένα πλήθος «αγανακτισμένων» Ελλήνων συγκεντρώθηκε στην είσοδο του τζαμιού φωνάζοντας: «Να φύγετε, ένα στουπί σάς χρειάζεται». Ο Θαν. Κούρκουλας, εκπρόσωπος της Κίνησης, διαβεβαιώνει ότι «ειδοποιήσαμε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας ν' απομακρύνει τους ακροδεξιούς διότι στο εσωτερικό υπήρχαν εγκλωβισμένοι μετανάστες. Μας απάντησαν ότι γνώριζαν το περιστατικό. Ηδη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κοντά στο σημείο υπήρχε περιπολικό της Αστυνομίας, που ήταν παρκαρισμένο σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Επιπλέον, λίγο μετά τις 10 το βράδυ υπήρχε και μια διμοιρία ΜΑΤ. Παρ' όλα αυτά, μετά τις 11, ακροδεξιές ομάδες κυκλοφορούν φωνάζοντας "Εξω οι ξένοι από την Ελλάδα, κανένα τζαμί ποτέ και πουθενά"».

«Αφού κλείδωσαν 40 άτομα μέσα στο τζαμί, τους έριξαν πετρέλαιο κι έβαλαν φωτιά. Το τραγικό είναι πως οι εγκλωβισμένοι μάς είπαν ότι υπήρχαν παρόντες αστυνομικοί» θα πει ο πρόεδρος της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε κλήση για εμπρησμό, σε υπόγειο θρησκευτικό χώρο της οδού Αριστομένους, αλλά οι μετανάστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν φτάσει το πυροσβεστικό όχημα.

Επίσης η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ειδοποιήθηκε για επεισόδιο που προκαλούσαν συγκεντρωμένοι Ελληνες, με απειλητικές συμπεριφορές, υποστηρίζοντας ότι όταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή οι ελληνικής καταγωγής εμπλεκόμενοι αποχώρησαν. Στην είσοδο του τζαμιού βρέθηκαν δύο τραυματισμένοι μετανάστες, ένας Αιγύπτιος κι ένας Αφγανός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ρατσισμός
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Στην Ομόνοια βασιλεύει και ο νόμος του Ισλάμ